Poliţist de frontieră, agresat de un contrabandist de ţigări

Un şofer care transporta ţigări de contrabandă, urmărit de poliţiştii de frontieră pe ruta Grabaţ-Lenauheim, l-a lovit pe unul dintre aceştia în timp ce se încerca reţinerea lui, potrivit Agerpres.

 

Un echipaj al Poliţiei de Frontieră a efectuat, joi seară, semnalele regulamentare pentru a opri în trafic un autoturism, pe şoseaua Grabaţ-Lenauheim. Oamenii legii aveau informaţii că maşina este folosită la transportul de ţigări de contrabandă.

„Şoferul autovehiculului nu a oprit la semnalele poliţiştilor de frontieră, motiv pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia, fiind alertate alte echipaje ale poliţiei de frontieră. Pe timpul urmăririi, şoferul a încercat să scape de poliţiştii de frontieră efectuând manevre periculoase, prin care a acroşat autospeciala din dotarea instituţiei, acesta fiind avariată. Poliţiştii de frontieră au reuşit oprirea autoturismului pe raza localităţii Grabaţ, şoferul încercând să abandoneze maşina. Când s-a acţionat pentru reţinerea lui, acesta a devenit violent, lovindu-l pe unul dintre poliţiştii de frontieră”, transmite, într-un comunicat, Direcţia Poliţiei de Frontieră Timişoara.

La controlul autovehiculului, în interiorul acestuia au fost descoperite ţigări de contrabandă.

Şoferul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi ultraj, în cauză fiind derulate cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate.

Print Friendly, PDF & Email