„Politica de Securitate a SUA în 2018 și România”, dezbătută la Universitatea de Vest din Timişoara

Universitatea de Vest din Timişoara va găzdui o conferință publică, pe teme securitate globală și relații internaționale, susţinută de Seth Cropsey, expert şi director al Center for American Seapower.

 

Conferința publică pe care Seth Cropsey, expert şi director al Center for American Seapower, o susţine la Timişoara va avea loc luni, 15 ianuarie, începând cu ora 12, în amfiteatrul A01 a Universităţii de Vest.

Tema abordată, „Politica de Securitate a SUA în 2018 și România”, vizează o dezbatere asupra celor mai importante coordonate ale politicii de securitate duse de SUA în noul context internațional, în special în relație cu România, ca partener strategic, transmit oficialii UVT.

Seth Cropsey are o experiență de 30 de ani în domeniul politicii de securitate, al studiilor și cercetărilor din domeniul relațiilor internaționale și strategiilor militare navale. Și-a început cariera în spațiul guvernamental american, la Departamentul de Apărare, ca asistent al Secretarului Apărării, Caspar Weinberger, ulterior fiind subsecretar adjunct al Marinei în administrațiile Reagan și Bush. A ocupat mai multe funcții din sectorul public și în cadrul programelor de pregătire universitară ale SUA în plan internațional.

Seth Cropsey a publicat o serie semnificativă de articole despre securitatea națională și politica externă a SUA în publicații prestigioase precum: Commentary, Foreign Affairs, The Public Interest, The National Interest, Wall Street Journal, Washington Post, Washington Times și alte publicații specializate. Una dintre cărțile de referință semnate este Mayday: The Decline of American Naval Supremacy, lucrare prin care se dezbate în detaliu și se atrage atenția asupra consecințelor declinului supremației militare navale a SUA în lume.

Conferinţa este organizată în cadrul programului masteral de Studii de Securitate Globală, desfășurat de Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării din UVT şi se adresează atât masteranzilor  și celorlalți studenți și cercetători din cadrul UVT, cât și experților și cercetătorilor interesați de domeniul securității globale și relațiilor internaționale. Intrarea la conferință este liberă.

Print Friendly, PDF & Email