Poliția Timiș a deschis dosar penal pentru eliberare de certificate de vaccinare false

Sursă foto: Comisia Europeană

Poliţiştii timişeni au întocmit un dosar penal in rem pentru fals intelectual şi zădărnicirea combaterii bolilor, după ce în mass-media au apărut informaţii potrivit cărora persoane care aveau certificate de vaccinare împotriva virusului Sars-Cov-2 au ajuns la spital cu forme grave ale bolii, potrivit Agerpres.

 

Poliţia Timiș transmite că, după apariţia în presă a informaţiei potrivit căreia unele persoane internate la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeș” din Timișoara ar fi folosit certificate false de vaccinare împotriva Sars-CoV-2, s-a autosesizat şi a întocmit dosar penal in rem pentru fals intelectual şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Informaţiile au pornit de la medici din cadrul spitalului, care au remarcat faptul că au ajuns internaţi cu forme severe pacienţi care declarau că au fost vaccinaţi, dar în realitate au minţit.

Rugăm responsabilitate, oamenii să nu obţină acel certificat degeaba, să nu dea bani pe acel certificat şi rugăm medicii de familie să nu se compromită la aceste acte. Ei vin la spital cu forme foarte severe de boală şi se declară vaccinaţi şi noi ne punem întrebări cât de vaccinat este pacientul respectiv şi dacă vaccinul mai are vreun efect sau nu. Este un act ilegal să dai o adeverinţă de vaccinat la o persoană care nu s-a vaccinat, doar ca să circule liber”, declară managerul Spitalului „Victor Babeş” Timişoara, medicul Cristian Oancea.

 

Print Friendly, PDF & Email