Poliţia de Frontieră Timişoara a destructurat o grupare infracţională de contrabandişti de ţigări

Perchezitii DIICOTInspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a făcut, în ultimele 24 de ore, 23 de percheziţii în locaţii din sud-vestul ţării pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate axată pe contrabandă cu produse accizabile din tutun de provenienţă ucraineană.

 

Percheziţiile domiciliare realizate de poliţiştii de frontieră timişoreni împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeăţean de Jandarmi Timiş au avut loc sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT- Biroul Teritorial Timiş şi cu sprijinul de specialitate al unor ofiţeri de la SIPI Timişoara şi de la Serviciul de Operaţiuni Speciale Timiş. Au fost vizate adrese din Dudeştii Noi, Săcălaz, Cărpiniş, Şag, din Arad, din Reşiţa, din Oraviţa şi din localitatea Gârbovăţ, Caraş-Severin.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea confiscării, 2.039 de pachete de ţigări diferite mărci, 24 de litri de alcool, 8.880 de euro, 48.240 de lei şi mai multe înscrisuri care atestă implicarea celor în cauză în activităţi de contrabandă, anunţă oficialii ITPF Timişoara. Totodată, 18 persoane au fost duse la audieri, nouă fiind reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate în azi cu propunere de arestare preventivă.

Monitorizare acestei grupări infracţionale organizate, formată din aproximativ 20 de persoane, cetăţeni români, axată pe contrabandă cu ţigări de provenienţa ucraineană, a început anul trecut, în iunie, fiind făcută de poliţişti de frontieră din cadrul ITPF Timişoara, sub coordonarea DIICOT – Biroul Teritorial Timiş. De atunci şi până în mai anul acesta, au confiscat importante cantităţi de ţigări de contrabandă de provenienţă ucraineană.

Oficialii ITPF Timişoara spun că gruparea era foarte bine organizată. Acţiona pe raza judeţelor Timiş, Arad şi Caraş-Severin şi era structurată pe mai multe paliere, respectiv organizatori, furnizori, transportatori şi cumpărători, fiecare dintre aceştia având roluri si atribuţii precis delimitate.

Print Friendly, PDF & Email