Poezii din lagăr, în lectura a doi actori ai Teatrului German de Stat Timișoara

LagerlyrikForumul Democrat al Germanilor din Banat în colaborare cu Teatrul German de Stat Timișoara organizează o lectură având la bază cartea „Poezii din lagăr.”

 

Poezii care au fost scrise de germani bănățeni în perioada deportărilor, dar și în anii ce au urmat, axate pe teme legate de experiența deportării, vor fi recitate, sub formă de lectură dramatică, de către doi dintre actorii Teatrului German de Stat din Timişoara, Isa Berger și Boris Gaza.

Lectura are loc în cadrul unui eveniment de comemorare a victimelor deportării germanilor din România în Uniunea Sovietică, după cel de al Doilea Război Mondial, transmite Andreea Andrei, referent de presă în cadrul TGST. Lectura va avea loc la sediul Forumului Democrat al Germanilor din Banat, de la Casa Adam Müller-Guttenbrunn din Timișoara, miercuri, 9 martie, de la ora 11.

Cartea Poezii din lagăr (Lagerlyrik) este editată de Günter Czernetzky, Renate Weber-Schlenther, Luzian Geier, Hans-Werner Schuster și Erwin-Josef Țigla. Poeziile au fost scrise de către germanii bănățeni atât în perioada deportărilor, cât și în anii ce au urmat, fiind axate pe teme legate de experiența deportării.

Isa Berger a urmat studiul actoriei în limba germană din cadrul Facultăţii de Muzică a Universităţii de Vest din Timişoara. Din 2013 este angajată a Teatrului German, unde s-a remarcat în producții precum Ținuturile joase, Făptași, Electra sau Fuchsiada.

Boris Gaza colaborează cu Teatrul German din 1997, iar din 2001 este angajat. În 2001 a fondat atelierul de teatru Atelier 1. A participat la filmări pentru scurt- și lungmetraje în România și Germania și la festivaluri de film și teatru. La TGST a jucat în spectacole precum Mutter Courage (Anna Fierling și copiii ei), Scaunele, Opera de trei parale, Cântăreața cheală, Prima iubire, Ținuturile joase sau Bremen.

Print Friendly, PDF & Email