PNL: Valul de schimbare care va readuce la guvernarea liberală va porni din vestul țării

În ultimii ani, cea mai performantă industrie a României s-a dezvoltat în regiunea de vest ș tot de aici va pleca, în următorii doi ani, valul de schimbare care va readuce la guvernare Partidul Național Liberal, se arată în Rezoluția PNL, semnată azi, la Timișoara.

 

Președinții PNL din regiunea de vest, și anume PNL Timiș, Nicolae Robu, PNL Arad, Gheorghe Falcă, PNL Hunedoara, Lucian Heiuș, și PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, au semnat azi, la Timișoara, Rezoluția PNL prin care anunță că din această parte de țară va porni valul de schimbare care va readuce la guvernare PNL.

Aceștia subliniază că Regiunea Vest a României, cu toate reședințele de județ (Timișoara, Arad, Reșița, Deva) conduse de primari liberali, „cu un electorat de dreapta care se manifestă cu responsabilitate și face alegeri în cunoștință de cauză”, este una dintre cele mai dinamice regiuni din Europa Centrală și de Est.

Vestul României a determinat, în istorie, schimbări structurale în configurația economică, socială și politică a României. Dacă ne raportăm doar la istoria modernă, aici a germinat Marea Unire de la 1 decembrie 1918; aici s-au opus oamenii, cu furca și cu sapa, armelor de foc ale celor care sub pretextul colectivizării le-au confiscat pământul; de aici a pornit scânteia Revoluției din decembrie 1989, prin solidaritatea cetățenilor față de drepturile omului, împotriva abuzului. În ultimii ani, cea mai performantă industrie a României s-a dezvoltat în regiunea de Vest. Și tot de aici va pleca, în următorii doi ani, valul de schimbare care va readuce la guvernarea PNL și va reașeza România pe coordonate corecte”, se arată în Rezoluția PNL.

Liderii liberali reamintesc că Regiunea Vest – cu o populație de peste 1.800.000 de locuitori, cu mai mult de 47.000 de IMM-uri, cu aproape 850.000 de angajați și o rată a șomajului de 2,6% –  este cea mai atractivă pentru investitori, dar și pentru românii și străinii care au plecat de acasă în căutarea unui loc de muncă stabil și bun. „Lucrul acesta nu este întâmplător, ci consecința politicilor de dreapta aplicate de primarii liberali ai marilor orașe. Dezvoltarea regiunii este facilitată și de universitățile sale atractive, care înglobează aproximativ 55.000 de studenți”, mai spun liderii PNL.

La semnarea Rezoluției PNL a participat și președintele partidului, Ludovic Orban.

Print Friendly, PDF & Email