PNL va ajunge la guvernare, dar nu cu orice preţ şi făcând orice fel de compromisuri

Transmit, de la Timişoara, liderii liberali

Dan Popa, ALina Gorghiu, Vasile Blaga si Nicolae Robu Foto   PNL TimisUn partid care aspiră să ajungă la guvernare în urma alegerilor, care şi-a stabilit deja programul de guvernare şi priorităţile şi al cărui scop îl reprezintă, printre altele, exercitarea unei opoziţii active faţă de PSD şi faţă de premierul Victor Ponta, astfel s-au definit reprezentanţii PNL, reuniţi la Timişoara, întrunire la care au fost prezenţi şi cei doi co-preşedinţi, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

 

„Fuziunea obligă la trecerea peste orgolii”

Şedinţa Comitetului de Coordonare Judeţean al PNL Timiş a fost organizată la Timişoara, în prezenţa celor doi co-preşedinţi ai PNL de la nivel naţional, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

În faţa a peste 600 de membri PNL, cei doi co-preşedinţi ai PNL Timiş, Nicolae Robu şi Dan Popa, deputatul PNL de Timiş Alin Popoviciu şi senatorul liberal de Timiş Ben-Oni Ardelean au prezentat un raport al stadiului fuziunii la nivel judeţean, un calendar al activităţilor care urmează să aibă loc în partid în perioada lunilor următoare, vizând preparativele necesare desemnării candidaţilor PNL pentru alegerile ce vor avea loc în cursul anului 2016, şi au făcut referire la conţinutul programului de guvernare al PNL şi la recentele modificări ale statutului partidului, care introduc criterii clare de integritate, în baza cărora toţi membrii care vor avea o condamnare în primă instanţă şi care vor fi condamnaţi definitiv vor fi suspendaţi de drept din calitatea de membru PNL.

Potrivit informaţiilor lui Dan Popa, în prezent procesul de fuziune din interiorul PNL Timiş este finalizat aproape complet, convenindu-se asupra unei formule de conducere monocefală în 98 dintre cele 99 de organizaţii de la nivel judeţean. Acesta a precizat că obiectivului realizării fuziunii trebuie să îi fie subordonate toate elementele derivate din neînţelegerile existente în trecut între reprezentanţii celor două foste partide, PNL istoric şi fostul PDL:

„Fuziunea obligă la trecerea peste orgolii. Trebuie să dovedim voinţă politică, să fim calmi, să fim echipaţi cu raţiune şi cu dorinţa de a crea un partid puternic”.

Dan Popa a adăugat că, potrivit sondajelor de opinie, PNL este cotat cu aproape 45% din intenţiile de vot ale electoratului, ceea ce, spune el, este o creştere surprinzătoare, în raport cu scorurile obţinute de fiecare dintre cele două partide la alegerile europarlamentare din mai 2014.

Dan Popa a relevat şi care sunt obiectivele PNL pentru alegerile locale şi parlamentare din 2016, precizând că printre acestea figurează câştigarea preşedinţiei Consiliului Judeţean Timiş şi a celor două poziţii de vicepreşedinţi ai acestuia şi a conducerii Primăriei Timişoara şi a Primăriei Lugoj.

Print Friendly, PDF & Email