PNL Timişoara critică renunţarea la serviciile Colterm care se ocupă de întreținerea unităților de învățământ

Sursă foto; Primăria Timişoara

PNL Timişoara critică decizia conducerii Primăriei Timişoara de a renunța la serviciile Colterm care se ocupă de întreținerea unităților de învățământ din oraș și scoaterea la licitație a acestor servicii. În plus, suspectează “un posibil tun de aproape 2 milioane de euro”.

 

“Echipa Fritz & Lațcău își arată din nou incompetența administrativă cu care, din păcate, administrează încă Timișoara. Ultima ispravă a acestui nefericit cuplu este renunțarea la serviciile Colterm, care se ocupă de întreținerea unităților de învățământ din oraș și scoaterea la licitație, acum în pragul deschiderii anului școlar a acestor servicii. Prima licitație pentru aceste lucrări a fost anulată și acum incompetenții de la Primărie anunță o nouă licitație. În timp ce copiii și părinții din Timișoara se pregătesc pentru prima zi de școală, USR-iștii de la Primărie pregătesc un posibil tun de aproape 2 milioane de euro”, transmite PNL Timişoara într-unc omunicat de presa.

Liberalii timişoreni se întreabă de ce aceste servicii nu au fost lăsate în sarcina Colterm, firmă la care Municipalitatea este acționară 100%: “De ce era nevoie ca cele două milioane de euro să meargă spre o firmă (apropiată USR?) când acești bani publici, deloc puțini, puteau merge spre firma Primăriei? Care au fost motivele reale ale rezilierii contractului cu Colterm?”

Potrivit PNL Timişoara, Colterm se ocupa de respectivele lucrări încă din 2014 când, prin contract, a primit aceste atribuții tocmai pentru a ajuta această firmă a Primăriei și pentru a face economii la bugetul local. Liberalii timişoreni mai spun că, până acum, lucrările facturate de Colterm către Primărie nu depășeau 300.000 de euro pe an, iar acum Primăria vrea să cheltuiască 2 milioane de euro pe doi ani, ceea ce înseamnă de trei ori mai mult decât până acum. “Și nu este vorba de modernizări sau de investiții, ci doar de lucrări de reparații. Nu e nimic suspect în această afacere? E doar incompetență sau e și altceva?”, se întreabă PNL Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email