PNL Timiș nu susține creșterea prețului gigacaloriei

„Într-o încercare disperată de a abate atenția de la problema amenzii pentru certificatele verzi pe care, de altfel, nu le-au cumpărat nici acum, iar prețul a crescut de câteva ori, ieri, primarul Dominic Fritz și consilierii săi locali au convocat «de îndată» Adunarea Generala a Acționarilor de la Colterm. Scopul nedeclarat – alegerea unui nou Consiliu de Administrație format din apropiați ai conducerii USR+ care să majoreze prețul gigacaloriei”, acuză PNL Timiş.

 

Liberalii timişeni spun că nu vor gira și nu vor susține niciun demers de creștere a unor taxe sau impozite și nici majorarea prețului gigacaloriei, pe care le consideră „principalele obiective de până acum ale USR+ și ale echipei condusă de Dominic Fritz”.

Potrivit PNL Timiş, consilierii locali liberali nu au boicotat ședința AGA de la Colterm, organizată marţi, 21 septembrie – așa cum acuză consilierii USR PLUS – şi afirmă că actuala conducere a Primăriei abuzează de convocarea ședințelor „de îndată”, anunțând consilierii locali de o posibilă ședință cu trei ore înainte: „Gestul de ieri este încă o încercare de a arunca răspunderea și de a masca incompetența celor care ar trebui să găsească soluții la problemele timișorenilor. Din păcate, amatorismul și superficialitatea echipei conduse de Dominic Fritz au deja efecte resimțite de timișoreni, iar încercările penibile de a acoperi totul cu agresiuni nejustificate la adresa PNL nu mai sunt credibile.”

PNL Timiş apreciază că soluțiile primarului Dominic Fritz și ale colegilor săi de partid sunt „doar măsuri de stânga, socialiste, care prevăd împovărarea timișorenilor cu biruri tot mai mari” şi subliniază că „PNL este și va rămâne un partid cu principii solide de dreapta, iar reprezentanții noștri nu vor susține creșteri  nejustificate ale taxelor sau ale altor tarife, pentru că avem convingerea că există soluții inteligente la orice problemă”.

Liberalii timişeni susţin că Dominic Fritz vrea să transfere amenda istorică de la Colterm în buzunarele cetățenilor, prin creșterea prețului la gigacalorie, demers pe care îl consideră inacceptabil: „Nu e vina timișorenilor că s-a ajuns în această situație, iar cei care au greșit trebuie să plătească. De asemenea, nu putem accepta să aflam din presă sau de pe rețele sociale despre deciziile colegilor de la USR+. Dacă suntem într-o coaliție, ar trebui să discutam și să găsim soluțiile împreună. Știm că dialogul nu este un punct forte al celor de la USR+, dar îi invităm să încerce măcar să îl practice în interesul comunității pe ai cărei bani își desfășoară aventura administrativă.

Print Friendly, PDF & Email