PNL Timiș: „Derapajele democratice ale USR, un pericol”

PNL Timiș atrage atenția asupra pericolului reprezentat de derapajele democratice ale USR atât la nivel local, cât și la nivel național. „Atacul furibund al USR la adresa fostului primar al Timișoarei, Nicolae Robu, este îngrijorător deoarece este lipsit de orice probă, document, sentință sau orice act administrativ care să susțină afirmațiile liderilor USR”, transmite PNL Timiș într-un comunicat.

 

În schimb, spun liberalii, „ce știm cu toții, și ceea ce reprezintă doar vârful aisbergului combinațiilor USR-iste, este că: Jahn Cătălina a devenit director adjunct printr-un concurs organizat ilegal, fără a se ține cont de prevederile OG 109/2011. După intrarea pe fir a DNA, aceasta și-a dat demisia. La Colterm, Dominic Fritz l-a adus ca director general pe Bogdan Nanu, condamnat penal pentru fraudarea unei firme private. Șeful de cabinet al lui Fritz, Dan Reșitnec, și-a angajat iubita pe un post special conceput pentru ea”.

Potrivit PNL Timiș, la tratament abuziv sunt supuși și funcționarii din Primăria Timișoara „deoarece șefii USR fac «dreptate» trecând peste instituțiile abilitate să dea sentințe sau să facă acuzații. Din acest punct până la tribunalele poporului sau la orgnizațiile paramilitare din anii 30, din Germania, mai e un pas.”

PNL Timiș susține că fostul primar PNL al Timișoarei este atacat în mod josnic pentru că, în ultimii ani, și-a permis să critice minciunile și deciziile greșite ale administrației USR: „De fapt, întreaga miză a acestui atac violent este legată de spaima USR-iștilor care au văzut, în toate sondajele, inclusiv în cel realizat de ei, că Nicolae Robu este lider în preferințele de vot pentru postul de primar al Timișoarei”.

Potrivit PNL Timiș, USR-iștii nu se mulțumesc să calomnieze un om politic, ci își revarsă ura și asupra funcționarilor din Primăria Timișoara, dând verdictul că sindicatul legal înființat este toxic: „La USR, agresivitatea și violența verbală au devenit mod de lucru deoarece, pentru conducerea acestui partid, înțelegerea, negocierea, bunul simț și dialogul sunt doar niște noțiuni abstracte. Dominic Fritz se simte lezat că este asociat cu presupusul bunic nazist, dar nu are nicio problemă să consimtă la terfelelirea imaginii unui funcționar public pentru ce a făcut nora acestuia.”

Deoarece Timișoara este o comunitate recunoscută pentru spiritul civic și buna înțelegere, PNL Timiș solicită liderilor și membrilor USR să oprească spirala violenței „care, de la nivelul limbajului și al declarațiilor politice, poate trece foarte ușor la nivel fizic. Pericolul este iminent și PNL nu poate fi de acord cu acest mod de a face politică și administrație”.

Primarul Dominic Fritz depunea acum doi ani plângere împotriva unei rețele de fraudare a concursurilor pentru posturi în Primăria Timişoara, din timpul mandatelor lui Nicolae Robu. Zilele trecute, două angajate au încheiat cu procurorii DNA acord de recunoaștere a vinovăției, ceea ce a determinat USR Timiș să lege acest caz de numele lui Nicolae Robu. În paralel, viceprimarul USR al Timişoarei, Ruben Laţcău, declara că scandalul izbucnit pe tema posturilor fraudate în Primăria Timișoara a adus în atenția publică mai multe persoane care astăzi ocupă locuri importante în instituțiile publice și menționa că şeful Corpului de Control al Consiliului Judeţean Timiş, instituție condusă de liberalul Alin Nica, s-ar afla într-o astfel de situaţie.

 

Print Friendly, PDF & Email