PNL Timiş: „Delirul propagandei USR-iste ajunge pe noi culmi”

Alin Nica. Foto: PNL Timiş

După ce USR cerea președintelui PNL, Nicolae Ciucă, și președintelui PNL Timiș, Alin Nica, să condamne public utilizarea de către fostul primar liberal al Timişoarei şi candidatul PNL la Primăria Timișoarei, Nicolae Robu, a unui video contrafăcut în care apare primarul Timișoarei, Dominic Fritz, PNL Timiş ripostează, afirmând că „delirul propagandei USR-iste ajunge pe noi culmi”.

 

„Într-un nou comunicat delirant al USR se vorbește de busolă morală și despre Rusia și China. USR-iștii ne cer și să ne delimităm de candidatul nostru la Primăria Timișoara, Nicolae Robu, deoarece acesta ar fi atentat la imaginea primarului Timișoarei folosind un soft. Din păcate, cei de la USR ne arată încă o dată că ori sunt extrem de neștiutori și incompetenți, ori sunt plini de rea intenție. Softul despre care vorbesc distinșii USR-iști este doar în mintea lor plină de conspirații și mafii. Acești oameni luptă zi de zi cu inamici imaginari, dar inamicul este doar propaganda de slabă calitate cu care USR-iștii încearcă să mai convingă pe cineva să îi voteze după trei ani de eșecuri și dezamăgiri”, transmite PNL Timiş într-un comunicat de presă.

Liberalii spun că problema USR-iștilor este un cadru-insert pe care Nicolae Robu l-a folosit într-un videoclip în care demască „minciunile sfruntate lansate în spațiul public după modelul propagandei de tip Goebbels. Este evident pentru orice om cu minim discernământ că vocea de pe acel insert este a domnului Nicolae Robu, fără trucaje și fără intenții ascunse.”

Potrivit PNL Timiş, introducerea unui cadru „cu personajul despre care se vorbește la începutul unui videoclip” oferă un detaliu esențial pentru înțelegerea scenei care se derulează: „Asta spune teoria montajului de imagine și domnul Robu nu a făcut decât să arate că este un adevărat profesionist, așa cum îl știu timișorenii de mulți ani.”

PNL Timiș transmite că nu are niciun motiv să se delimiteze de Nicolae Robu şi le cere celor din USR ca, în loc să arate neprofesionalism, „ar putea să se delimiteze de toți cei care au adus în spațiul public din Timișoara și din România violența în limbaj, dezinformarea și minciuna, unii dintre ei plătiți generos cu bani publici.”

Ieri, USR cerea public președintelui PNL, Nicolae Ciucă, și președintelui PNL Timiș, Alin Nica, să condamne public utilizarea de către fostul primar liberal al Timişoarei şi candidatul PNL la Primăria Timișoarei, Nicolae Robu, a unui video contrafăcut în care apare primarul Timișoarei, Dominic Fritz. Potrivit USR, Nicolae Robu a luat un mesaj dintr-un comunicat de presă, l-a transformat, printr-un software, în vocea lui Dominic Fritz și l-a suprapus peste un video în care vorbește primarul Timișoarei, creând impresia că vocea care se aude este a lui Dominic Fritz. „Domnul Robu dovedește din nou că îi lipsește orice fel de busolă morală. Să falsifici videoclipuri ale adversarului politic nu mai are nicio legătură cu competiția democratică. După ce a insinuat că alegerile din 2020, pe care le-a pierdut, au fost falsificate, a trecut la următorul nivel al minciunii. Robu se joacă cu același foc cu care China și Rusia încearcă să incendieze democrațiile din Europa. Nu poți să vrei să fii primarul Timișoarei și să disprețuiești atât de deschis valorile de bază ale libertății și democrației pentru care timișorenii au plătit un preț scump”, spune Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Print Friendly, PDF & Email