PNL Timiş: „Care e meritul actualului primar în cazul proceselor privind clădirile din centrul Timișoarei?”

Imobil b-dul C.D. Loga 52. Sursă foto: Radio Timişoara

După ce primarul Timişoarei Dominic Fritz a anunţat, zilele trecute, victoria în instanţă în cazul unui imobil din centrul oraşului, de pe bulevardul C.D. Loga – „Prima vilă furată de pe bulevardul Loga se întoarce în proprietatea Timișoarei” –, PNL Timiş afirmă că edilul nu are niciu merit în cazul proceselor privind clădirile din centrul Timișoarei.

 

PNL Timiş îl acuză pe primarul USR al Timişoarei, Dominic Fritz, că nu mai are nicio limită şi că, în lipsa unor realizări administrative, vrea să se transforme în justițiar de carton: „Obsedat de ideea de a se lăuda cu munca altora, actualul primar al Timișoarei a ajuns de râsul lumii. Ultimele isprăvi ale celui care a ajuns din greșeală primar într-un oraș de oameni decenți și cu bun-simț sunt legate de procesele privind câteva clădiri din centrul Timișoarei. Această luptă cu mafia imobiliară din centrul orașului a fost începută de Ovidiu Drăgănescu pe vremea în care era prefect de Timiș. Nicolae Robu a fost și el implicat serios în această luptă extrem de grea și periculoasă. Acum, când au apărut aceste sentințe, pentru că știm cu toții că procesele durează mult în țara noastră, Dominic Fritz a găsit de cuviință să își aroge singur toate meritele. Corect ar fi fost să menționeze de unde a pornit această luptă și cine sunt cei care au început-o, dar ce e corect în acțiunile actualului primar?”

În cazul casei de pe bulevardul Loga 52, mai spun liberalii, sentința a fost pronunțată în 2016, iar litigiul cu Ștrandul Termal datează din 2009. „Sigur, e simplu acum după atâția ani să vii și să faci un video în fața acestor clădiri spunând că tu le-ai adus înapoi în patrimoniul orașului. Un gest de minim bun simț și o dovadă de educație minimală ar fi fost să amintești în acele postări triumfaliste și de cei care au făcut posibil acest rezultat. Nu e cazul să mai avem așteptări în acest sens”, treansmite PNL Timiş.

Fostul prefect liberal de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, vicepreședinte al PNL Timiș, declară că a aflat cu stupoare că Dominic Fritz e primul care s-a luat de clanurile de pe Loga: „Presupun că nu știe despre ce vorbește, iar dacă e cu premeditare, e grav. Care e meritul actualului primar? Dar îi mai dau o informație domnului Fritz. Tăvălugul de pe Loga 52 a început după descinderea mascaților la cererea unei structuri de poliție din Occident, adică după o acțiune de cooperare mixtă de acum peste un deceniu. Poate informația îl ajută pentru următoarele postări în care se laudă singur.”

Zilele trecute, primarul Dominic Fritz anunța că imobilul istoric de pe bulevardul C.D. Loga nr. 52 a fost recâștigat de Primăria Municipiului Timișoara și a fost întabulat în patrimoniul statului, amintind că, la fel ca în cazul multor vile de pe acest bulevard, și clădirea de la numărul 52 a avut un istoric dubios al schimbului de proprietari în anii ’90.

„Până acum, nimeni nu a avut curaj să se ia de această mafie de pe Loga. Așa cum nimeni nu a avut curaj să se ia de mafia de pe malul Begăi. Fostul consilier personal al primarului Robu a fost pus printr-un concurs fraudat director pe patrimoniul orașului. Acolo l-am găsit. Miza din ultimii zece ani nu a fost să fure mai mult, ci să acopere urmele furtului din anii ’90. Cu o echipă curajoasă luăm dosar cu dosar, teren cu teren, vilă cu vilă, și mergem pănă în pânzele albe să redăm Timișoarei ce este al ei. E o muncă a naibii de grea, dar nu mă mai sperie nimeni și nimic. Din clădire îi evacuăm acum pe cei care stau ilegal în proprietatea noastră. Și apoi facem din ea grădiniță. Doar curajul și educația ne vor salva”, mai spune primarul Dominic Fritz.

 

 

Print Friendly, PDF & Email