PNL Timiş, atac la Alfred Simonis: „Acțiunile sirenei PSD pot îndrepta către stânci întreaga corabie europarlamentară a PNL-PSD”

Biroul Permanent Județean al PNL Timiș s-a întrunit în seara de 26 februarie pentru a discuta situația creată de președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, acuzându-l că a încălcat grav protocolul semnat la București între PNL și PSD, după ce acesta, potrivit liedrul PNL Timiş, Alin Nica, „a cumpărat, pe persoană fizică, câțiva aleși locali din PNL”. În urma discuțiilor aleşii locali liberali au adoptat o declarație comună.

 

Semnatarii Declarației comune a aleșilor locali liberali din județul Timiș – primari, viceprimari, consilieri locali și consilieri județeni – transmit că sunt pregătiți să câștige toate alegerile din acest an, „pentru binele comunităților” pe care le administrează: „Județul Timis este dintotdeauna promotorul dezvoltării, al moderației, al decenței și al soluțiilor liberale, singurele care pot aduce prosperitate, echilibru social, liniște și armonie”.

Semnatarii Declaraţiei mai spun că nu se lasă intimidați de niciun demers politic lipsit de fair-play și că le pare sincer rău față de cei câțiva foști colegi liberali „care au fost deturnați din drumul lor de către vrăjile și cântecele de sirenă ale președintelui PSD Timiș, Alfred Simonis. Din păcate, acțiunile sirenei PSD pot îndrepta către stânci întreaga corabie europarlamentară a PNL-PSD, chiar dacă intenția acestuia a fost doar de a prejudicia interesele electorale locale ale PNL Timiș. Considerăm că acest mod mărunt de a privi politica nu face decât să îndepărteze alegătorii de alianța națională, creată pentru a asigura stabilitate României și pentru a limita efectele extremismului politic din țara noastră. Atragerea prin metode ilegitime a unor primari și viceprimari din PNL este o dovadă de lipsă de respect și de considerație față de partenerii de alianță.”

Liberalii timişeni mai transmit că în toate partidele există nemulțumiri și probleme, oameni care își doresc mai mult sau nu sunt de acord cu unele decizii ale conducerii, însă „nu este firesc însă ca un aliat să exploateze astfel de situații și, mai mult chiar, să le provoace și să le încurajeze la nivel național”.

Semnatarii Declaraţiei susţin că președintele PNL Timiș, Alin Nica, a făcut toate eforturile posibile pentru a rezolva problemele ivite pe parcursul ultimilor patru ani: „Apreciem felul în care a gestionat aceste situații, păstrându-se de fiecare dată în cadrul legalității și respectului atât față de propriul partid, cât și față de parteneri.”

Atacul deputatului PSD Alfred Simonis, mai spun ei, reprezintă un precedent extrem de grav care poate avea repercusiuni asupra rezultatelor alegerilor din Timiș. „Ne va fi foarte greu să mergem către oamenii care își exprimă opțiunea electorală în cadrul alegerilor din acest an și să le spunem că aliații noștri sunt oameni lipsiți de caracter care nu respectă înțelegerile cu partenerii de guvernare și de alianță. De altfel, poziția președintelui PSD, Marcel Ciolacu, este dovada că nici măcar la nivel național astfel de practici nu mai sunt tolerate, în condițiile în care România trebuie să trimită în Parlamentul European cât mai mulți reprezentanți din rândul partidelor afiliate la curentele europene principale.”

Potrivit liberalilor timişeni, alianța PNL-PSD este deteriorată grav în Timiș, dar susţin că, în ciuda acestei situaţii, vor acționa ca și până acum, „cu responsabilitate față de români și față de interesele majore ale acestora. Oricâte eforturi de destabilizare a situației politice din Timiș vor exista, răspunsul nostru va fi mereu același: continuarea cu calm și viziune a parteneriatului solid cu cetățenii. Vom câștiga din nou alegerile locale, în fiecare localitate și la nivel județean, pentru că, spre deosebire de controversatul președinte PSD Timiș, noi îi respectăm pe timișeni, nu-i considerăm o masă de manevră pentru asigurarea sprijinului politic de la centru pentru nominalizarea în alegeri. Nu avem nevoie de sprijinul PSD Timiș și suntem convinși că vom câștiga din nou președinția CJT prin Alin Nica, dar și localitățile din care au plecat câțiva oameni.”

Mesajul semnatarilor Declarației comune a aleșilor locali liberali din județul Timiș către Alfred Simonis este: „Sirenele pot păcali, dar nu pot câștiga.”

Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, a anunţat, în 25 februarie, că mai mulţi primarul liberali timişeni s-au înscris în PSD: Petru Roman (Deta), Luchian Savu (Șandra), dar şi o membră a USR, Bogdan Săvulescu (Uivar), Nicolae Birău (Variaș), Bono Cucalan (Dudeștii Vechi), Ioan Munteanu (Liebling), Dănuț Toma Stoica (Gavojdia), Costel Medelean (Tomești), Tanasin Sîrgean (Cenei) și Ionică Breje (Checea), dar şi primarul USR din Foeni, Saveta Moldovan.

Alfred Simonis afirmă că au trecut la PSD Timiş şi mai mulți viceprimari, unii dintre ei urmând să candideze pentru funcția de primar: Lucian Ababei (Jamu Mare), Iosif Minnich (Sânandrei), Cristian Cerba (Gottlob), Iulian Olaru (Voiteg), Cosmin Chira (Remetea Mare), Adrian Boboi (Săcălaz) și Eugen Iercu (Mașloc). Echipa crește și e tot mai puternică.

„Da, recunosc, i-am ajutat pe fiecare în parte să își ducă la bun sfârșit multe proiecte, nefiind proiecte personale, ci ale locuitorilor din fiecare comună în parte. Când au bătut la uși închise, am încercat să le deschidem împreună și am reușit. Le mulțumesc că au venit alături de noi și sunt convins că vor fi primari în continuare”, declară preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis.

 

Citiţi şi:

Print Friendly, PDF & Email