PNL Timiș a pierdut șapte primari din șaptesprezece

Nicolae RobuȘapte primari ai PNL au migrat la PSD în intervalul îngăduit de controversata OUG 55/2014, care a legalizat traseismul politic. Informația a fost furnizată de către președintele PNL Timiș, Nicolae Robu. Acesta a apreciat însă că, în ansamblu, bilanțul migrațiilor s-a dovedit defavorabil PSD, partid care, deși a dobândit primari noi, a pierdut, prin plecarea a doi consilieri județeni, majoritatea din Consiliul Judeţean Timiş.

 

„Am rămas cei care nu credem în promisiuni mincinoase”

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, a anunțat, vineri, că la finalul perioadei prevăzute de OUG 55/2014, care a legalizat migrația aleșilor locali, PNL a pierdut șapte primari, din totalul celor șaptesprezece pe care îi avea în județ. „PNL a rămas cu zece primari din șaptesprezece. Ne bucură că am rămas cei care nu ne clintim la orice adiere de vânt, nu ne intimidăm și nu credem în promisiuni mincinoase”, spune Nicolae Robu, adăugând că aceia care au rămas în Opoziție, loiali opțiunii PNL, sunt persoane care refuză să intre în ceea ce a numit „cârdășii politice” și care resping ideea de a negocia principii în schimbul unor recompense promise.

În ceea ce îi privește pe primarii care au decis să plece, președintele PNL Timiș s-a referit la aceștia ca la „foștii noștri colegi care ne-au dezamăgit” și a enumerat localitățile din care provin primarii ce au părăsit PNL: Coșteiu, Valcani, Recaș, Sânpetru-Mare, Boldur, Tomnatic și Periam.

Președintele PNL Timiș a căutat să atenueze, însă, impactul veștii despre plecarea celor șapte primari, precizând că, din totalul celor 99 de unități administrativ-teritoriale câte numără Timișul, „Timișoara face cât 50, raportat la numărul de locuitori”, situație în care, a opinat el, pierderile PNL nu sunt atât de semnificative, în raport cu ceea ce a apreciat a fi pierderile mari și dureroase înregistrate de PSD. „PSD a pierdut mult și e dureros acolo”, este de părere președintele PNL Timiș, care a adăugat că PSD a pierdut, în fapt, nu doar majoritatea în Consiliul Local al Primăriei Timișoara, ci și certitudinea unei majorități în Consiliul Județean, prin plecarea a doi consilieri județeni, Marcel Mihoc și Rodica-Marina Radu, ambii membri PSD, care au renunțat la calitatea de consilieri județeni social-democraţi, pentru a deveni independenți. „Să fii președinte de Consiliu Județean și să îți plece doi oameni e dureros”, a apreciat Nicolae Robu, adăugând că „nu spun că avem noi majoritatea (în CJ Timiş – n.red.), dar nici PSD nu o mai are”, situație în care doar „viitorul ne va arăta evoluția”, în ceea ce privește soarta proiectelor supuse dezbaterii plenului CJ Timiş. „Președintele Titu Bojin nu mai are majoritatea. (…) Ar fi cazul acum să se discute despre o rectificare bugetară”, a mai apreciat președintele PNL Timiş, referindu-se la necesitatea reîmpărțirii sumelor de bani care au fost alocate drept mită pentru primarii trădători. „Să fie luate și alocate celor ce și-au văzut de treabă”, a opinat primarul Nicolae Robu.

În ceea ce privește posibilitatea de a-l coopta pe fostul secretar executiv al PSD Timiș, actualul consilier județean independent Marcel Mihoc, în echipa PNL, Nicolae Robu declară că acesta, dacă va dori, se poate alătura echipei liberale, dar, precizează el, reprezentanții PNL nu au exercitat niciodată niciun fel de presiuni, nici asupra aleșilor locali care și-au exprimat intenția să părăsească partidul, nici asupra altor persoane pentru a le determina să se alăture partidului, pentru că „această atitudine nu ne caracterizează”. Nicoale Robu a adăugat și că “l-am cunoscut pe domnul Marcel Mihoc în campania electorală a USL. Nu știam despre poziționarea dânsului, nici despre disconfortul pe care l-ar avea în partid, însă l-am apreciat ca om de bun-simț, la locul lui, un om care și-a făcut atunci datoria față de PSD. PSD stoarce pe oricine poate și nu are nimic în comun cu ideea de echitate și răsplată corectă”, a mai apreciat președintele PNL Timiș, care a adăugat că, se dovedește o dată în plus faptul că „în PSD totul se construiește pe principii clientelare și pe principiul cârdășiei, iar dacă nu vrei să intri în cârdășie, nu mai ești bun”.

Print Friendly, PDF & Email