PNL l-a retras de pe lista pentru parlamentare pe primarul din Deta, Petru Roman

Biroului Permanent Național al PNL a definitivat listele de candidați pentru alegerile parlamentare. Pe lista de candidați din Timiş a fost înlocuit Petru Roman, primarul din Deta, pe locul acestuia intrând Claudiu Chira.

 

Preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica, spune că BPN a restabilit lista inițială pe care a propus-o organizației județene, Petru Roman fiind înlocuit, date fiind criteriile de integritate. „Domnul Petru Roman a fost votat în forul primarilor drept candidat pentru Parlamentul României, pentru locul 4, colegii mei, care și-au exprimat această opțiune, neavând cel mai probabil toate informațiile necesare”, explică Alin Nica.

Liderul interimar al PNL Timiş declară, la sfârşitul săptămânii trecute, că personal nu are informaţii potrivit cărora primarul ales al oraşului Deta, aflat la cel de-al patrulea mandat, Petru Roman, ar avea probleme de incompatibilitate care să-i interzică acestuia prezenţa şi pe lista candidaţilor la Camera Deputaţilor, „dar dacă sunt probleme de integritate şi noi poate nu am ştiut în mod concret atunci când s-a dat votul (de aprobare a listei candidaţilor la parlamentare – n.r.), conducerea naţională va lua măsuri.”

Alin Nica mai spune că PNL Timiș are acum o listă definitivă de candidați, pe care o vede ca fiind „o îmbinare perfectă de experiență și tinerețe pe listele pentru Senat și Camera Deputaților”. Acesta explică şi prezenţa pe lista pentru Senat a senatoarei Alina Gorghiu – contestată de unele voci, inclusiv dinplan politic, PSD făcând referire la ea ca fiind unul din politicienii „paraşutaţi în Timiş” – prin experiența acesteia şi prin faptul că este „cel mai activ parlamentar de Timiș, cu peste 80 de inițiative legislative”.

Consider că avem o îmbinare perfectă de experiență și tinerețe pe listele pentru Senat și Camera Deputaților. La Senat, experiența doamnei senator Alina Gorghiu, cel mai activ parlamentar de Timiș, cu peste 80 de inițiative legislative, este completată de tinerețea și entuziasmul omului de afaceri Ionuț Gaiță. La Camera Deputaților, cei doi lideri, Marilen Pirtea, care in mandatul 2016-2020 a avut peste 50 de inițiative legislative, și Ben-Oni Ardelean, primesc ajutorul mai tinerilor Cosmin Șandru, președinte TNL Timiș, Claudiu Chira, fost prim-vicepreședinte al PNL Timișoara și vicepreședinte TNL la nivel național, și Ciprian Bogdan, consilier europarlamentar. Cosmin Șandru este un tânăr om de afaceri, Ciprian Bogdan are experiența a șase ani de Parlament European, iar cu Claudiu Chira lucrez de aproape doi ani, fiind directorul Societății de Administrare a Domeniului Public și Privat din Dudeștii Noi”, mai spune președintele interimar PNL Timiș, Alin Nica.

Print Friendly, PDF & Email