PNL Dumbrăvița acuză plata de chirii exorbitante pentru spațiu destinat şcolii

Membrii PNL Dumnrăviţa se declară profund șocați de decizia scandaloasă a consilierilor USR şi Pro România care, în şedința de joi, 29 februarie, a Consiliului Local Dumbrăvița, au decis închirierea unui spațiu care ar urma sa aibă destinația de școală, la un preț aberant, de 24.000 de euro lunar.

 

Consilierii locali de la USR și PRO România au votat să plătească o chirie lunară de 24.000 de euro, totalizând aproximativ 1.2 milioane de euro pe durata unui contract de patru ani, pentru un spațiu de doar 1700 mp utili”, atrag atenţia consilierii locali PNL din Dumbrăviţa. Aceştia adaugă că preţul construirii unei școli noi este estimat la maximum două milioane de euro, având în vedere că Primăria beneficiază de teren gratuit și de finanțare nerambursabilă pentru această construcție.

„Este inacceptabil și revoltător faptul că acești bani sunt plătiți integral din buzunarul contribuabililor din Dumbrăvița. Este evident că decizia luată de către unii membri ai Consiliului Local, sub masca intereselor comunitare, servește de fapt interese personale și de grup.(…9 Acest jaf la drumul mare al resurselor comunității, cu o singură ofertă pe masă, nu poate fi trecut cu vederea. Este imperativ ca autoritățile locale să fie supuse unui control riguros și să fie trași la răspundere pentru gestionarea necorespunzătoare a fondurilor publice. Comunitatea Dumbrăviței merită transparență, responsabilitate și respect față de banul public”, transmite PNL Dumbrăviţa.

Liberalii cer, totodată, demascarea acestor practici abuzive și implementarea unor soluții autentice și durabile pentru dezvoltarea educației și a comunității locale. „Această farsă este un abuz de putere flagrant, o manipulare josnică a sentimentelor, unde emoțiile și nevoile copiilor sunt exploatate fără rușine pentru a camufla o risipă de fonduri publice și înțelegeri politice pe sub masă, în absența unor soluții sustenabile, cum ar fi construcția unei școli”, mai transmite PNL Dumbrăvița.

Print Friendly, PDF & Email