PMP Timiș și-a anunțat candidații pentru Consiliul Județean și Primăria Timișoara

Cornel Sămărtinean. Foto PMP Timiș

Partidul Mișcarea Populară și-a desemnat candidații pentru cele mai importate funcții din județ: deputatul Cornel Sămărtinean candidează la fotoliul de președinte al Consiliului Județean Timiș, iar Alexandru Mutruc, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, la cel de primar al Timișoarei. Decizia a fost luată în urma consultărilor interne cu membrii și simpatizanții PMP Timiș.

 

Cornel Sămărtinean este deputat din 2012. „M-am decis să candidez la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș și să câștig pentru ca deciziile pe care le iau să ajungă să îmbunătățească mult mai repede și mai eficient viețile oamenilor. Vreau să schimb, în primul rând, percepția profund greșită că cei care ajung în funcții publice sunt stăpânii absoluți ai bugetelor locale sau județene și că pot cheltui oricât, oricum și pentru orice din ele. De aceea, atât la Consiliul Județean, cât și în restul Primăriilor, noi, cei din PMP, vom trata banii publici ca și când ar fi banii familiei sau banii unei firme. Tu la tine acasă, sau în firma ta, niciodată nu vei plăti mult mai mult decât prețul pieței pentru un produs sau un serviciu, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori acum în Timiș”, spune Cornel Sămărtinean.

Alexandru Mutruc este, din ianuarie 2020, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. „Tinerețea și experiența acumulată ca ministru sunt atu-urile mele principale în bătălia electorală care a început deja la Timișoara. Toată lumea vorbește că vrea oameni tineri și noi în politică și în administrație. Iată-mă! (…) Vin la Primăria Timișoara să schimb celebrele expresii pe care timișorenii mereu le aud «nu se poate» sau «nu sunt bani». Bani sunt foarte mulți, Timișoara are cel mai mare buget din țară, după București. Problema este modul în care se cheltuie acești bani: discreționar, clientelar și fără transparență. (…) Nu vor mai exista contracte secrete, nu vom mai arunca banii publici pe fereastră”, spune Alexandru Mutruc.

Print Friendly, PDF & Email