PMP Timiş, împotriva pensiilor special ale parlamentarilor

Roxana-IliescuPartidul Mișcarea Populară se declară împotriva propunerii legislative ce prevede pensiile speciale pentru parlamentari. Şi arată cu degetul şi spre senatorii şi deputaţii de Timiş care se găsesc pe lista parlamentarilor preocupați să-și dea pensii nesimțite.

 

Partidul Mișcarea Populară se declară împotriva propunerii legislative ce prevede pensiile speciale pentru parlamentari. “Prin invocarea în favoarea lor a veniturile omologilor din Occident, fără a lua în calcul comparația între veniturile românilor și cele din Occident, parlamentarii Puterii nu fac decât să dovedească, încă odată, faptul că majoritatea politicienilor din actualul Parlament sunt acolo ca să se reprezinte numai pe ei, să-şi asigure imunitate, o bătrânețe liniștită și în niciun caz pe cetățenii care i-au votat și le plătesc salariile”, declară, într-un comunicat trimis redacţiei, reprezentanţii PMP Timiş.

Avocatul Roxana Iliescu, președintele PMP Timiș se întreabă ce au făcut parlamentari pentru a merita asemenea pensii speciale, cu ce sunt speciali aceştia față de un profesor, un medic sau faţă de un om din orice altă categorie care muncește în condiții grele și care, niciunul, nu sunt recompensați cu venituri suplimentare. “Dacă e să ne gândim la creșterea unor venituri, cred că ultima categorie sunt tocmai parlamentarii, iar un argument în acest sens îl putem aduce invocând declarațiile de avere ale acestora care nu ne demonstrează că trăiesc exclusiv din venitul de demnitar”, mai spune Roxana Iliescu.

 “Trimişi în Parlament şi prin votul a milioane de pensionari aflaţi la limita supravieţuirii, aleşii susţin că indemnizaţiile lor nesimţite sunt de fapt un drept firesc, echitabil şi compensatoriu pentru perioada de activitate parlamentară”, mai spun reprezentanţii PMP TImiş.

Potrivit proiectului de lege, un parlamentar cu un mandat în Legislativ ar urma să primească o indemnizaţie suplimentară la pensie de aproximativ 1.550 de lei. Două mandate ar urma să fie recompensate cu o pensie suplimentară de 3.100 de lei, iar aleşii cu minimum trei mandate ar urma să-şi adauge la pensie 4.600 de lei în plus, în fiecare lună.

Legislativul a aprobat, marţi, cu 303 voturi “pentru”, 124 voturi “împotrivă” şi două abţineri, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari.

Pe lista parlamentarilor de Timiș preocupați să-și dea “pensii nesimțite”, mai spun reprezentanţii PMP Timiş, se regăsesc: Ilie Sârbu senator PSD, Matei Suciu, senator PSD, Ioan Iovescu, senator PPDD în grupul PSD, Petru Ehegartner, senator în grupul conservator-liberal, Sorin Grindeanu, deputat PSD, Cătălin Tiuch, deputat PSD, Sorin Stragea, deputat PSD, Petru Andea, deputat PSD, Dorel Covaci, deputat PSD, Gheorghe Ciobanu, deputat PSD, Florică Bîrsășteanu, deputat PSD, Ion Răducanu, deputat UNPR, Adrian Diaconu, deputat UNPR, şi Molnar Zsolt, deputat UDMR.

Pe toți acești senatori și deputați, care reprezintă județul nostru în Parlament, am dori să-i întrebăm dacă în campania electorală au menționat și faptul că odată trimiși acolo de cetățeni au intenția să-și voteze pensii speciale?”, se întreabă Roxana Iliescu.

Print Friendly, PDF & Email