Lider PMP Timiș: “E timpul ca acest partid, care a rămas cu mentalitatea în anii 90, să fie ajutat de cetățeni, prin vot, să iasă de pe scena politică”

Roxana-IliescuPartidul Mișcarea Populară Timiș își manifestă indignarea față de votul de încredere acordat de către PSD condamnatului penal Liviu Dragnea. Şi spun că, după votul de ieri, e timpul ca acest partid, care a rămas cu mentalitatea în anii 90, să fie ajutat de cetățeni, prin vot, să iasă de pe scena politică.

 

Reprezentanţii PMP Timiş spun că, deşi condamnarea în primă instanţă a lui Liviu Dragnea este o problemă internă a PSD-ului, prin votul de ieri, aceasta se transformă într-o problemă ce excede cadrului intern al acestui partid. Şi asta pentru că PSD este principalul partid de la guvernare și unul din cele mai mari partide din România. “Încă o dată imaginea și credibilitatea României față de partenerii externi sunt afectate ca urmare a iresponsabilității și a lipsei de scrupule de care dau dovadă majoritatea liderilor PSD din țară”, declară PMP Timiş, într-un comunicat trimis redacţiei.

La rândul său, preşedintele PMP Timiş, avocatul Roxana Iliestecum apreciază că alegerea lui Liviu Dragnea ca președinte interimar al PSD, în ciuda faptului că are o condamnare în prima instanță, dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru o infracţiune asimilată faptelor de corupţie, denotă că cei din PSD sfidează total deciziile instanței judecătorești, că nu au pic de moralitate, demonstrând în același timp criza de cadre cu care se confruntă acest partid “căruia încă îi mai dă ora exactă tovarașul Ion Iliescu”.

E timpul ca acest partid, care a rămas cu mentalitatea în anii 90, să fie ajutat de cetățeni, prin vot, să iasă de pe scena politică. Lipsa de încredere a românilor în partidele politice și Parlament, două elemente esențiale ale democrației, se datorează în mare parte liderilor acestui partid care, din 1990, domină scena politică perpetuând structurile și obiceiurile nomenclaturiste”, declară Roxana Iliescu.

Aceasta mai spune că trecerea PSD din mâinile unui urmărit penal pe mâinile unui condamnat penal arată fața unui partid putred, incapabil să scoată în față lideri curați, lipsiți de suspiciuni de corupție: “Când vedem cum se procedează la vârful partidului, ce așteptări am putea avea de la PSD atunci când vor întocmi listele de candidați atât pentru alegerile locale cât și pentru cele parlamentare? Iată de ce avem nevoie de oameni tineri, dar şi de oameni maturi cu cariere profesionale în diferite domenii de activitate, care nu au mai făcut politică pînă acum, în vederea implicării și construirii unei noi clase politice.”

Print Friendly, PDF & Email