PMP Timiş denunţă tentative de fraudă electorală la Denta

PMP Timiş anunţă că a primit semnale repetate că, pentru scrutinul din 11 iunie, mai multor cetățeni din  Denta li s-a propus să se lase angrenați într-un mecanism de tip suveică, urmând a fi recompensați dacă votează așa cum li se indică.

 

Reprezentanţii PMP Timiş se declară îngrijoraţi de modul în care reprezentanții „acelui partid politic obișnuit să promită, iar mai apoi să se răzgândească” înțeleg să se “organizeze” pentru alegerile de duminică, 11 iunie, de la Denta. „Avem semnale repetate din teritoriu că, pentru scrutinul din 11 iunie, mai multor cetățeni li s-a propus să se lase angrenați într-un mecanism de tip suveică, urmând a fi recompensați dacă votează așa cum se indică”, spune Radu Şumălan, președintele PMP Timiș.

Acesta cere responsabilitate şi din partea partidelor politice, şi a cetăţenilor, reamintind că atât frauda electorală, cât și tentativa sunt aspru pedepsite de lege: „Așadar, stimați cetățeni ai comunei Denta, nu vă lăsați angrenați în niciun joc propus de către formațiunile politice, indiferent de numele candidaților acestora.”

Radu Şumălan face apel la reprezentanții tuturor instituțiilor angrenate în organizarea alegerilor locale parțiale de duminică, 11 iunie, să supravegheze atent atât derularea votului, cât și contorizarea efectivă a voturilor valabil exprimate.

Radu Şumălan anunţă că PMP Timiș va avea reprezentanți în comuna Denta, pe toată perioada derulării scrutinului electoral, şi că orice tentativă de fraudă electorală va fi denunţată la 112.

Print Friendly, PDF & Email