PMP Timiş: “Aleșii au refuzat să reducă numărul de parlamentari la 300”

Roxana Iliescu si Eugen Tomac Foto Arhiva Roxana IliescuPMP Timiş acuză deputaţii PSD- PNL-UNPR-UDMR-Minorități, inclusiv pe cei de Timiș că şi-au votat – cu o majoritate absolută, doar zece voturi împotrivă și opt abțineri – continuitatea în scaunul de parlamentar. Şi că, astfel, refuză fățiș să respecte voința exprimată, în 2009, de către 7.765.573 de cetăţeni români care au decis prin vot ca Parlamentul să aibă 300 de reprezentanţi.

Județul Timiş beneficia, până în 2008, de un număr de zece deputați și patru senatori. Același număr de colegii uninominale îl găsim și în prezent. Conform noii legi votate, Timișul va avea tot zece deputați și patru senatori. În acest caz constatăm că nimic nu se schimbă, exceptând anomalia cu câte doi parlamentari pe același colegiu”, spune avocatul Roxana Iliescu, preşedintele PMP Timiş. 

Aceasta apreciază drept inadmisibil şi faptul că în jur de patru milioane de români din diaspora vor fi reprezentați de doar patru deputați și doi senatori, la fel ca, de exemplu, județele Giurgiu sau Tulcea.

Consensul dintre partidele politice parlamentare pe această temă, la care se adaugă cel referitor la alegerea primarilor într-un singur tur, din Legea alegerilor locale, ne demonstrează că actualele partide parlamentare sunt preocupate doar de interesele de partid, ignorând total voința și interesul milioanelor de români din țară și din diaspora”, mai spune Roxana Iliescu.

În ceea ce ne privește PMP, Roxana Iliescu anunţă că președintele partidului, deputatul Eugen Tomac, a anunțat în plenul Camerei Deputaților că votează împotriva acestei legi.

Print Friendly, PDF & Email