Plimbări cu bicicleta, de-a lungul Begăi, până în Serbia

Sursă foto: CJ Timiş

Succesul trecerii graniței pe două roți către Serbia în anii anteriori, a făcut ca şi anul acesta Consiliul Județean Timiș să solicite Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara deschiderea lunară a unui punct de trecere a frontierei.

 

Solicitarea a fost făcută pentru perioada martie – octombrie, fiecare ultim weekend al lunii, între orele 8-20, de-a lungul canalului Bega, între Timișoara și Zrenjanin, însă până în prezent Poliţia de Frontieră a dat aprobare doar pentru lunile martie și aprilie, respectiv pentru 30-31 martie și 27-28 aprilie, urmând a fi actualizate datele ulterioare, transmit reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş.

Susținem prin această inițiativă un stil de viață sănătos și continuăm să păstrăm tradiția promovării legăturii turistice între România și Serbia, atât pe uscat cât și pe apă. Consiliul Județean Timiș va face toate eforturile necesare pentru a continua această acțiune, foarte bine primită de către iubitorii de ciclism”, declară președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Oficialii CJ Timiș mai spun că instituţia solicită deschiderea frontierei și pe Canalul Bega pentru traficul cu ambarcațiuni. Printre obiectivele generale ale acestei inițiativei se numără promovarea transportului sustenabil și dezvoltarea infrastructurii de mobilitate în zona transfrontalieră. De asemenea, se are în vedere stimularea competitivității transfrontaliere, prin creșterea standardelor infrastructurii de mobilitate și transport, cât și promovarea arealului Canalului Bega ca destinație verde, deschisă turiștilor, recunoscută internațional.

 

Print Friendly, PDF & Email