Plimbare gratuită prin Timişoara, cu un tramvai decorat de studenţi, de Ziua Europei

Un tramvai aniversar dedicat sărbătoririi a zece ani de la integrarea României în Uniunea Europeană, decorat de studenţi de la Facultatea de Arte, a plecat azi pe muzică de fanfară, din Piaţa Libertăţii pe străzile oraşului.

 

Zeci de timişoreni s-au plimbat gratuit, azi, de Ziua Europei, cu un tramvai special. Mai mulţi studenţi de la Facultatea de Arte şi Design, din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, au muncit câteva zile pentru a decora garnitura care a circulat pe străzile oraşului, de Ziua Europei, anunţă Mediafax.

Momentul festiv de plecare a tramvaiului aniversar dedicat sărbătoririi a zece ani de la integrarea României în Uniunea Europeană a avut loc pe muzică de fanfară militară.

Prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, care a circulat cu tramvaiul câteva staţii, spune că şi-ar fi dorit ca în garnitură să fie şi turişti. “Acest lucru îl facem aproape în fiecare an şi, după cum observaţi, tramvaiul nu este gol. M-aş fi bucurat dacă ar fi fost plin de turişti care vizitează acest frumos oraş, fiindcă era o ocazie cu care să se poată apropia mult mai mult de frumoasele locuri ale acestui oraş. Este un lucru foarte frumos faptul că cei de la Regia Autonomă de Transport Timişoara şi cu efortul, munca studenţilor de la Arte au pictat acest tramvai tocmai pentru ca această zi să fie mult mai frumoasă”, a declarat Mircea Băcală.

Pentru a marca Ziua Europei, Primăria Timişoara a pregătit concerte susţinute de Direcţia 5, Alina Eremia şi Feli Donose, care vor avea loc de la ora 20, în Piaţa Unirii.

Print Friendly, PDF & Email