Planuri pentru o autostradă între Belgrad şi Timişoara

autostrada-arad-timisoaraPremierii României şi Serbiei, Victor Ponta şi Alexander Vucic, au convenit, joi, la Belgrad, ca, până la 1 septembrie, să fie stabilite cele mai bune modalităţi de finanţare a unei autostrăzi de circa 100 de kilometri între Belgrad şi Timişoara.

 

Victor Ponta şi Alexander Vucic au discutat despre necesitatea îmbunătăţirii relaţiilor economice bilaterale, dezvoltarea infrastructurii fiind o necesitate în acest scop. „Una din ideile principale a fost aceea de a avea până la 1 septembrie din partea celor doi miniştri o situaţie foarte clară referitoare la o autostradă, un drum rapid între Timişoara şi Belgrad, care sunt costurile, care este modul de finanţare. Împreună putem să dezvoltăm asemenea proiecte de infrastructură, care nu au mai fost făcute între România şi Serbia, cred, de 40 sau 50 de ani”, a declarat premierul Ponta, citat de Mediafax.

Alexander Vucic a precizat că autostrada ar urma să aibă o lungime de circa 100 kilometri şi a subliniat că Serbia are probleme de finanţare, având în vedere datoria sa publică. Premierul sârb a remarcat, de asemenea, importanţa interconectării energetice a celor două ţări.

Cei doi prim-miniştri au discutat cu acest prilej şi despre proiectele care pot fi dezvoltate din fonduri europene în cadrul Strategiei Dunării.

Print Friendly, PDF & Email