Plantări de arbori şi plante în curțile a 11 școli și grădinițe din Timişoara

Sursă foto: PMT

În această toamnă, suplimentar campaniei de plantări de pe spațiul public, Primăria Municipiului Timișoara face plantări de arbori, arbuști și diverse specii de plante la 11 școli și grădinițe din oraș. Primele amenajări au fost realizate deja de echipele primăriei la Școlile Gimnaziale nr. 18 și 19.

 

„Din această toamnă am început un program de înverzire a curților școlilor și grădinițelor din Timișoara. Urmărim două obiective: în primul rând amenajarea unor zone verzi atractive pentru copii, dar și să le încurajăm interesul pentru natură și grija față de mediu. Momentan intervenim la 11 școli și grădinițe, dar din primăvară continuăm și la alte unități de învățământ”, anunță primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În total, vor fi plantați 142 de arbori, printre care jugastru de Banat, frasin, arțar, peste 270 de arbuști, precum și diverse amenajări cu plante perene, flori, gazon sau trifoi.

Unitățile de învățământ unde Primăria Timișoara realizează amenajări sunt: Grădinița PP 1, Grădinița PP 12, Grădinița PP 26, Grădinița PP 33, Grădinița PP 38, Școala Gimnazială 6, Școala Gimnazială 15, Școala Gimnazială 18, Școala Gimnazială 19, Școala Gimnazială 21, Liceul de Artă „Ion Vidu”.

În campania din această toamnă, transmite Municipalitatea, sunt plantaţi 2.600 de arbori în cartierele și centrul Timișoarei, pentru a completa aliniamentele, parcurile și scuarurile orașului. Vor fi finalizate aliniamentele de pe Calea Bogdăneștilor și Cetății, precum și amenajări în Piața Bălcescu și parcările Clăbucet, Vaida Voievod și Lascăr Catargiu.

 

Print Friendly, PDF & Email