Plantarea covoarelor florale în zonele centrale ale Timișoarei, încheiată

Piaţa Victoriei, Timişoara. Foto: Horticultura

Angajații Horticultura anunţă că au finalizat operațiunile de plantare a covoarelor florale din zonele centrale ale Timişoarei.  În total, peste 260.000 de flori dispuse în modele geometrice înfrumusețează centrul oraşului.

 

Zona centrală a Timișoarei a prins culoare, după ce angajații Horticultura au finalizat operațiunile de plantare a covoarelor florale. Accentul a fost pus pe Piața Victoriei, unde au fost realizate modele de flori inspirate de portul popular românesc, combinate cu alte elemente geometrice. „S-a lucrat cu atenție, atât la modele, cât și la acțiunea de plantare. A fost o muncă minuțioasă, care s-a realizat cu șabloane, picheți, sfoară și ruletă și s-au făcut multe măsurători pentru a se asigura că florile se plantează potrivit modelelor selectate. Cu aceeași grijă s-au plantat și florile de la intrarea în Parcul Botanic, fiind dispuse sub forma florii naționale, bujorul, dar și cele din restul locațiilor, ce sunt dispuse cromatic în modele geometrice”, transmite Horticultura.

Au fost plantate aproape 263.000 de flori – specimene de pufuleț de grădină, mai multe sortimente de begonii (albe, roșii, perle), cenușăreasă, urzicuță decorativă, floarea comoară, iresine, mix de petunii (albastre, albe, roșii, roz), salvie roșie şi crăițe cu flori duble. Aproximativ jumătate din florile plantate provin din serele Horticultura.

Plantările s-au făcut sub formă de covor de flori pe spații verzi și parcuri, dar și în jardiniere, în următoarele locații: Piața Victoriei, Parcul Botanic, Parcul Alpinet, Parcul Central, Parcul Poporului, Parcul Coposu, scuar Gheorghe Doja, scuar Eftimie Murgu, scuar I. C. Brătianu, Podul Michelangelo, Podul de Fier din Iosefin, troița Catedralei Mitropolitane, în fața Filarmonicii Banatul, în fața Consiliullui Județean Timiș, la Ceasul Floral, pe strada Mărășești.

Directorul Horticultura, Dan Rusu, spune că, în ciuda condițiilor meteo neobișnuite din lunile mai și iunie, angajaţii Horticultura – ceide la Spații Verzi și Întreținere şi cei de la sectia Horticolă – au reușit să se încadreze în perioada propice acestui tip de activități. „Invităm cetățenii orașului să-și încânte privirea cu aspectul lor deosebit, mai ales în Piața Victoriei, intrarea în Parcul Botanic dinspre bulevardul Gheorghe Dima și Parcul Alpinet. Bineînteles că există și alte locuri în oras în care am plantat covoare, dar de dimensiuni mai mici”, transmite Dan Rusu.

Horticultura anunţă că, în perioada următoare, câteva porțiuni rămase libere în Piața Victoriei și Parcul Botanic, rezultate în urma modificărilor aduse la modelele de flori, vor fi acoperite cu gazon.

Print Friendly, PDF & Email