Cruzime fără margini în Topolovățu Mare

Plângere penală pe numele unui bărbat care a ucis în bătaie o căţeluşă care dormea

Medici veterinariUn individ din Topolovăţu Mare a ucis în bătaie o căţeluşă comunitară. În momentul atacului, animalul dormea. În plus, nu se afla pe proprietatea acestuia, nici măcar în apropierea sa, transmit printr-un comunicat trimis redacţiei, reprezentanţii Pet Hope.

 

„La scena de o bestialitate rar întâlnită au existat martori, care în ciuda amenințărilor agresorului, au intervenit și au preluat căţeluşa însângerată, internând-o de urgenţă la o clinică veterinară din Timişoara”, mai spun reprezentanţii Pet Hope Timişoara.

Medicii veterinari nu i-au mai putut salva viaţa, deşi cățelușa fusese preluată de urgență şi dusă la veterinar. Având multiple leziuni craniene, la scurt timp după ce a fost lovită a intrat în comă de gradul patru. După 36 de ore de la internare, pentru a-i fi curmate chinurile inimaginabile prin care a trecut, a fost decisă eutansierea ei.

Cruzimea și bestialitatea cu care a lovit un cățel fără apărare ne-a șocat, deoarece în toata atitudinea lui s-a văzut clar dorința de a ucide. Nu a avut un acces de furie. Calm și hotărât, a ieșit din curte, s-a îndreptat spre cățelușa care dormea și i-a aplicat mai multe lovituri care s-au dovedit a fi mortale. S-a reîntors în curte, s-a spălat de sângele animalului și a revenit cu bâta în mână ca să termine ceea ce a început. În acel moment, eu și soția mea am reușit să intervenim. La modul cum s-a comportat și cum a ieșit din curte înarmat cu o bâtă, cu scopul clar de a lovi, putea fi victima chiar o ființă umană”, le-a declarat reprezentanţilor Pet Hope Timişoara, un localnic care a luat atitudine împotriva agresorului, pe numele său Berzescu Ioan Doru, în vârstă de 27 de ani.

Un alt localnic, martor la această scenă, spune că are încă viu în memorie schelălăitul sfâşietor al animalului. „Am încredere că Poliția şi Justitia își vor face datoria, iar astfel vor fi descurajate toate persoanele care cred că pot lovi sau omorî un animal, după bunul plac, din dorinţa de a ucide sau pentru simplul lor divertisment”, mai spune respectiva persoană.

Reprezentanţii Pet Hope Timişoara afirmă că animalul nu l-a deranjat niciodată agresor şi nici pe alți săteni şi că nici măcar nu obișnuia să latre, fiind declaraţii ale martorilor în acest sens.

Aceştia declară că pe numele agresorului a fost depusă o plângere la Poliţie. Avocaţii Asociației Pet Hope Timișoara explică această măsură prtin faptul că lovirea și maltratarea unui animal este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea. „Prea puţini însă ştiu asta. Nu putem însă ignora astfel de cazuri. Trebuie să luăm atitudine, să sesizăm Poliția și şi să o sprijinim în ancheta, pentru ca astfel de agresori să ajungă la închisoare. Orice fel de violență este inacceptabilă și trebuie pedepsită, fie că vorbim de un om sau de un animal. Pet Hope Timișoara va acorda pro bono toată asistența juridică necesară pentru soluționarea cazului și condamnarea agresorului”, adaugă avocaţii Pet Hope.

 

Pentru a nu posta imagini şocante, cu animale bătute, am ataşat textului o fotografie din timpul unei intervenţii chirurgicale veterinare, fără legătură cu acest caz.

Print Friendly, PDF & Email