Pistol vechi de peste 150 de ani, găsit de Poliţia de Frontieră

Pistol vechi (2) Foto Politia de Frontiera TimisUn pistol vechi de peste 150 de ani a fost descoperit de poliţiştii de frontieră de la Sviniţa, Mehedinţi, în dreptul ruinelor cetăţii medievale Tri Kule.

În timp ce-şi executa misiunea de supraveghere a frontierei, o patrulă de cercetare a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sviniţa a descoperit, în 29 ianuarie, pe malului Dunării, în dreptul ruinelor cetăţii medievale Tri Kule, un pistol vechi în stare de funcţionare. Acesta datează, se pare, din perioada anilor 1800 – 1850. Pistolul cu părţile de lemn deteriorate şi având percutorul rupt fusese scos la suprafaţă de scăderea apelor Dunării.

Poliţiştii de frontieră au predat pistolul, spre expertizare, Serviciului Arme, Explozivi şi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Timiş, agent-şef adjunct Mihaela Leş, spune că nu este prima dată când politiştii de frontieră mehedinţeni descoperă obiecte cu valoare istorică şi arheologică în Clisura Dunării. În ultimii ani, afirmă ea, au fost descoperite diverse obiecte de artizanat din epoca medievală, acestea fiind, ulterior, trimise spre expertizare instituţiilor de specialitate. 

Print Friendly, PDF & Email