Piste de biciclete și trasee pietonale, amenajate sub podurile Dacilor și Șaguna

Municipalitatea timișoreană a lansat procedura privind atribuirea contractului pentru proiectarea studiului de fezabilitate pentru amenajarea pistelor de biciclete pe sub Podul Dacilor și Podul Șaguna.

 

În cadrul proiectului de reabilitare a malurilor canalului Bega au fost realizate și piste de biciclete, care traversează la suprafață podurile și marile artere rutiere. În perspectivă, Primăria Timişoara dorește ca pistele de biciclete să fie realizate în totalitate sub poduri, evitând străzile intens circulate. Traseul pe care se vor amenaja pistele de biciclete se desfășoară în partea de est a oraşului, de la Podul Dacilor – situat între strada Dacilor, respectiv Piaţa Badea Cârţan – până la Podul Şaguna –situat între Calea Dorobanţilor și strada Andrei Şaguna.

În baza contractului, vor fi prestate servicii de proiectare care cuprind elaborarea expertizei tehnice asupra podurilor; elaborarea studiului de fezabilitate (inclusiv studiu topografic, studiu geotehnic, documentații cadastrale etc.) şi a documentațiilor pentru obţinerea tuturor acordurilor şi avizelor pentru certificatul de urbanism, asistență tehnică din partea proiectantului pe toată durata de derulare a procedurii de atribuire a contractului de proiectare și execuție a lucrărilor.

Realizarea unui sistem coerent și integrat de piste de biciclete în municipiu este un obiectiv al Primăriei Timișoara, deoarece încă nu există o continuitate între toate traseele de biciclete. Sunt multe lucruri care trebuie făcute ca sistemul velo să fie îmbunătățit și extins, iar trecerile pe sub poduri sunt dintre cele mai dificile lucruri, tocmai de aceea începem cu acestea”, declară viceprimarul Ruben Lațcău.

Valoarea totală estimată a proiectării studiului de ezabilitatea este de 83.500 lei plus TVA. Durata contractului este de 60 de zile. Termenul de depunere a ofertelor este 26 august, ora 15.

Print Friendly, PDF & Email