Pistă de biciclete du dublu sens, la Timişoara

Pista biciclete strada Diaconu Coresi Timisoara (2)Primăria Timişoara a finalizat noua pistă pentru biciclete de pe străzile Diaconul Coresi – Eneas, pe tronsonul Calea Martirilor – str. Drubeta, modificând profilul de sens unic şi făcând o pistă cu dublu-sens.   

 

Pentru realizarea pistei pentru biciclete de pe străzile Diaconul Coresi – Eneas, Primăria Timişoara a modificat profilul stradal. Dat fiind că acestea sunt  străzi cu sens unic şi fără circulaţie intensă, Municipalitatea a realizat o pistă pentru biciclete dublu sens, care are locuri de staţionare paralele cu axul drumului.

Viceprimarul Dan Diaconu spune că amenajarea deja realizată pe străzile Diaconul Coresi – Eneas, până la intersecţia cu strada Drubeta pune la dispoziţia bicicliştilor o pistă dublu-sens cu o lungime de un kilometru şi o lăţime de doi metri, complet marcată şi semnalizată cu butoni rutieri flash, pentru o vizibilitate crescută în timpul nopţii. “Covorul asfaltic este nou şi, de asemenea, au fost marcate locurile de staţionare paralele cu axul drumului. Străzile perpendiculare pe traseul amintit au fost dotate cu calmatoare, pentru o mai mare securitate a intersecţiei dintre pista de biciclete şi traseul auto”, mai spune Dan Diaconu.

Acesta anunţă că lucrările vor fi continuate pe strada Eneas până la Calea Şagului, pentru a se asigura astfel o legătură sigură şi facilă pentru biciclişti, între Calea Şagului şi Calea Martirilor. Traseul este paralel cu b-dul Liviu Rebreanu, această rută fiind una dificil de utilizat de către biciclişti din cauza traficului intens.

Print Friendly, PDF & Email