Piloţii letoni de la Baltic Bees revin la Timişoara

Mai sunt doar două zile până la cel mai mare spectacol aerian din vestul țării, Timișoara Air Show. Piloți militari, piloți de acrobație şi parașutiști își vor arăta măiestria pe cer, în cadrul unui miting aviatic organizat de Aeroportul Internațional Timișoara.

 

Sâmbătă, 23 iunie, la mitingul aviatic Timișoara Air Show, piloții își vor începe evoluțiile de la ora 19, dar spectatorii sunt așteptați începând cu ora 16.30, pentru a nu se forma aglomerație pe șoseaua ce leagă Timișoara de aeroport.

Printre formațiile participante se numără Baltic Bees, piloţi letoni revenind la Timișoara după doi ani. „Au fost foarte încântați de publicul din Timișoara și de atmosfera de aici și au ținut neapărat să mai fie prezenți. Programul lor este foarte încărcat, însă au reușit și ne-au anunțat în urmă cu câteva zile că vor participa și ei”, spune directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Vor mai participa Forţele Aeriene Române, Aeroclubul României, cu Hawks of Romania, parașutiștii Blue Wings şi The Pellicans, formaţia Aslat și Iacării Acrobați.

După evoluțiile piloților, spectatorii vor putea asista la un concert de muzică rock susţinut de trrupe românești și sârbești.

Accesul spectatorilor va fi permis de la ora 16.30. Pentru cei care doresc să vină cu maşina, a fost amenajate aproximativ 6.000 de locuri de parcare, unde staționarea este gratuită pe tot parcursul mitingului aviatic. Administrația aeroportului anunţă că este în negocieri pentru semnarea unui contract de servicii pentru transportul spectatorilor din oraș la aeroport și retur.

Traficul aerian se va desfăşura conform orarului, însă pasagerii sunt rugaţi să ia în calcul faptul că pe traseul până la aeroport vor fi amplasate mai multe filtre de Poliţie, pentru dirijarea traficului, astfel încât să îşi aloce suficient timp pentru a ajunge la ora potrivită pentru formalităţile de îmbarcare.

Edițiile anterioare ale Timișoara Air Show s-au bucurat de o audiență de aproximativ 10.000 de participanți. Pentru organizarea evenimentului, Aeroportul Internaţional Timişoara are sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, al Asociaţiei Patronale a Aeroporturilor din România, precum şi al unor instituţii publice şi societăţi comerciale.

Print Friendly, PDF & Email