Piețe SA: „Piața volantă din Timișoara, organizată cu respectarea dispozițiilor legale”

Foto: Facebook Piața volantă Timișoara

După ce ieri a fost distribuită pe rețelele de socializare o fotografie din piața volantă din Timișoara, din 28 martie, fotografie însoțită fie de reproșuri, fie de semne de îngrijorare față de oamenii lăsați să meargă la cumpărături acolo, SC Piețe SA dă asigurări că a luat toate măsurile desfășurării în cele mai bune condiții a activităților din piețe, încă dinaintea emiterii Ordonanței Militare nr. 3 / 24 martie 2020, privind măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19.

 

„Au fost angajate firme de pază care să asigure accesul controlat în piețe, au fost împărțite echipamente de protecție comercianților, iar spălarea și dezinfectarea s-au făcut zilnic. Inspectoratul Județean de Poliție Timiș și reprezentații Primăriei Timișoara au recurs la acțiuni de verificare a condițiilor în care s-a desfășurat piața volantă în data de 28 martie 2020, constatând că evenimentul a fost organizat cu respectarea dispozițiilor legale și a dispozițiilor Ordonanțelor Militare”, transmit oficialii Piețe SA.

Ionuț Nasleu, directorul societății Piețe SA, transmite că militează în continuare pentru menținerea deschisă a piețelor pe timp de criză, asemenea supermarketurilor și hypermarketurilor care desfășoară activități similare: „În aceste momente critice pentru noi toți, depindem de hrana sănătoasă pe care o consumăm. Știm că sunt mulți contestatari, din toate părțile. Îi invităm pe aceștia să se implice activ, cu muncă pe «terenul de luptă», nu de acasă, din spatele calculatoarelor. Producătorii, comercianții și clienții noștri au nevoie de ajutor, de îndrumare și de soluții. Au apărut și voci din partea unora care nu fac decât să aibă păreri legate de orice activitate nu o desfășoară ei, ascunși în spatele monitorului, fără nicio experiență cu oamenii care muncesc zi lumină să-și întrețină și să-și vândă culturile și care propun idei fantasmagorice, încercând și în aceste momente să obțină capital politic. Nu vedem, însă, din partea lor aceeaşi înverşunare în ceea ce privește situația supermarketurilor care îngroapă producția locală, din motive lesne de înțeles, sau disponibilitate în a face ceva productiv pentru cei care se străduiesc să ne ofere alimente sănătoase.”

În acest context, oficialii Piețe SA reamintesc declarația de zilele trecute a ministrului Agriculturii, Adrian Oros: „Am cerut ca toți primarii să deschidă aceste piețe. Apoi, este singura modalitate prin care cei mici, fermierii mici pot să își valorifice produsele proaspete pe care le au în această perioadă. Ei au posibilitatea mult mai mică să vândă în supermarketuri dacă nu sunt organizați și nu au ritmicitate pentru producție”.

 

Print Friendly, PDF & Email