Picnic poetic francofon, la Timişoara

Picnic francofonLuna francofoniei va fi marcată, anul acesta, de un eveniment de talie națională, un picnic francofon. Eveniment care va avea loc în același timp, în 20 de localități din România, printre care şi Timişoara.

 

Scopul picnicului francofon este de a reuni tinerii francofoni români cu personalități din lumea diplomatică, instituțională și de afaceri în vederea facilitării schimburilor de idei în ceea ce privește limba franceză, francofonia în România și de a promova multilingvismul. Momentul cheie al acestei prime ediții este marcat prin publicarea de haiku-uri în limba franceză în rețelele de socializare, anunţă, într-un comunicat Delia Crăciun, responsabil proiecte culturale şi comunicare al Institutului Francez din Timişoara.

Acest eveniment cultural va avea loc marți, 17 martie, între orele12 şi 15. Întâlnirea va începe în fiecare oraș cu activități propuse de organizatori. La ora 14 toți participanții vor publica poeziile pe pagina personală de Facebook, folosind hashtag-ul #haikunoi2015.

Picnicul poetic, mai spune Delia Crăciun, este rezultatul colaborării dintre membri ai Grupului Ambasadelor, Delegațiilor și ai Institutelor Francofone, Ambasada Franței, Institutul Francez din România, lectoratele franceze, alianțele franceze, diverse centre francofone, liceele bilingve, bibliotecile francofone, catedrele de franceză. Scopul este de a aduce laolaltă studenții, elevii, bursierii Erasmus francofoni din România, comunitatea francofonă cu ambasadorii, responsabilii delegațiilor sau instituțiilor francofone, directorii companiilor, profesorii de franceză sau cu celelalte personalități reprezentative ale francofoniei din România”, declară Delia Crăciun.

Picnicul poetic face parte din seria de manifestări organizate de Ambasada Franței și de operatorul său cultural din România, Institutul Francez.

Print Friendly, PDF & Email