Pianistul Giorgos Konstantinou concertează la Sânnicolau Mare

Giorgos KonstantinouÎn Castelul Nako, din Sânnicolau Mare, vor răsuna, la acest sfârşit de săptămână, acorduri de pian. Aici va avea loc un concert dedicat memoriei marelui compozitor Bela Bartok, susţinut de un artist recunoscut la nivel european.

 

Castelul Nako, din Sânnicolau Mare, găzduieşte sâmbătă, 9 mai, de la ora 17, un concert de pian dedicat atât Zilei Europei, cât şi memoriei marelui compozitor Bela Bartok, de la a cărui moarte se împlinesc, în 2015, 70 de ani. Invitat să să aducă în fața publicului cele mai însemnate fragmente din opera lui Bela Bartok este pianistul grec Giorgos Konstantinou.

Invităm toți iubitorii de muzică bună să vină la Sânnicolau pentru o experiență muzicală promițătoare, cu un artist recunoscut la nivel european. Castelul Nako este un loc special, unde muzica răsună altfel. Toți cei care ne-au făcut onoarea să ni se alăture la concertele de pian precedente au spus că există o anume intimitate a scenei și un contact cu artiștii, care nu pot fi reproduse nici la Timișoara, nici în alte locații”, spune Alexandru Tamaș, președintele Asociației „Pro Bartok”, organizatoare, alături de Primăria Sânnicolau Mare, a acestui concert.

Primarul orașului Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, declară că a organizat acest concert de Ziua Europei în încercarea de a depăși granița elitelor și a percepției că doar anumiți oameni pot asculta un concert de pian. „Purtăm marca Bela Bartok atât în oraș, cât și în suflete, este locul în care s-a născut marele compozitor, și sunt sigur că există interes pentru opera sa în rândul sânmiclăușenilor și de ce nu, al iubitorilor de muzică de calitate din Timișoara și împrejurimi”, adaugă Dănuţ Groza.

Intrarea la concert este gratuită.

Print Friendly, PDF & Email