Pianistul francez Jean-François Zygel susţine un cineconcert la Timişoara

Jean-François Zygel. Foto: Denise Rouvre

Aflat pentru prima dată la Timișoara, pianistul francez Jean-François Zygel va aduce un spectacol excepțional pe scena Filarmonicii Banatul. 

 

Evenimentul este programat în cadrul Zilelor Filmului de Umor, care vor avea loc în perioada 23 – 25 iunie, în grădina Institutului Francez din România la Timișoara și la Filarmonica Banatul Timișoara.

Joi, 23 iunie, de la ora 22, în Grădina Institutului Francez din Timișoara, va fi proiectat filmul Playlist (Franța, 2021), în regia lui Nine Antico. În aceeaşi locaţia şi de la aceeaşi oră, vineri, 24 iunie va fi proiecţia filmului Rock’n’Roll (Franța, 2017), în regia lui Guillaume Canet. Filmele sunt în franceză, cu subtitrare în limba română. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. În caz de vreme nefavorabilă, proiecțiile vor vor fi reprogramate.

Sâmbătă, 25 iunie, de la ora 19, Filarmonica Banatul din Timișoara va găzdui cineconcertul Comedie mută şi pian grăitor, în care va evolua pianistul Jean-François Zygel. Virtuoz recunoscut al acompaniamentului de filme mute în concert, Jean-François Zygel va oferi un spectacol plin de măiestrie, jubilant și poetic, sublimând umorul și inventivitatea extraordinară a acestui cinematograf nevorbitor pe care îl iubește atât de mult. „Un film vorbitor este o lucrare terminată, în timp ce filmele mute sunt deschise interpretării muzicale, precum Mozart și Chopin, care pot fi întotdeauna reînnoite prin viziunea unui nou interpret”, spune el. Accesul la cineconcert se face pe bază de bilete, care pot fi achiziționate de la casieria Filarmonicii.

Zilelor Filmului de Umor sunt organizate de Institutul Francez din România la Timișoara, în parteneriat cu Filarmonica Banatul Timișoara, Pelicula Culturală şi Marele Ecran.

 

 

Print Friendly, PDF & Email