Petiție online împotriva tentativei de desființare a Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara

Spital Judetean Timisoaar Foto Radio TimisoaraAproape 900 de persoane au semnat textul unei petiții online al cărei conținut protestează împotriva a ceea ce consideră a fi o campanie mediatică de discreditare a activității profesionale a medicului Mihai Ionac și a prestigiului Clinicii de Chirurgie Vasculară, al cărei coordonator este. Inițiatorii petiției apreciază că atacurile acestea fac parte dintr-o serie de tentative de desființare a Clinicii.

 

Reprezentanți ai unor autorități publice, plasați în slujba unor interese meschine, acuză inițiatorii petiției

O petiție online al cărei conținut amendează tentativele de decredibilizare a activității profesionale a medicului chirurg Mihai Ionac și a prestigiului Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, a cărui activitate o cordonează, a adunat deja aproape 900 de semnături.

Apărută pe fondul a ceea ce autorii desemnează a fi o campanie desfășurată prin diverse manevre mediatice de culise, concretizate prin vehicularea, în presa locală, a unor acuze la adresa activității profesionale a medicului Mihai Ionac, desprinse dintr-un document cu conținut neoficial al Curții de Conturi, Petiția online împotriva tentativelor de desființare a Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență Timișoara solicită implicarea și solidarizarea cetățenilor împotriva a ceea ce inițiatorii apreciază a fi un demers care se înscrie în seria de tentative de desființare a Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara.

Spuneți un nu răspicat tentativelor de desființare a Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență Timișoara. Spuneți un nu răspicat celor care, prin diverse manevre de culise mediatice, nedemne și lipsite de conștiință, încearcă să desființeze o clinică în care au fost salvate sănătatea și viețile a 10.000 pacienți aflați în situații disperate. (…) Spuneți un nu răspicat tentativelor de desființare a Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență Timișoara fiindcă mai credeți în valorile adevărate, în sănătatea celor apropiați și fiindcă vă pasă de prestigiul Timișoarei”, se arată în textul petiției online.

Inițiatorii documentului acuză şi faptul că la adresa medicului Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, se desfășoară în acest moment un linșaj mediatic bazat pe conținutul unui proces-verbal al Curții de Conturi în cuprinsul căruia, potrivit aprecierilor inițiatorilor petiției, Mihai Ionac și colectivul Clincii sunt acuzați și discreditați: „Procesul-verbal analizează actul chirurgical, însă concluziile halucinante sunt făcute de o persoană fără nicio expertiză în domeniul medical, auditorul având, evident, studii economice”, se relevă în textul petiției, în finalul căreia li este solicitat tuturor semnatarilor să se opună „intereselor meschine şi folosirii autorităţilor publice în scopuri contrare competenţelor lor legale”.

„Dacă sunt fapte de corupție ele trebuie judecate cu decență”

Pagina de internet pe care este găzduită petiția online a adunat, pe lângă cele aproape 900 de semnături de susținere, și zeci de comentarii, majoritatea reprezentând reacții de mulțumire venite din partea unor foști pacienți ai Clinicii sau a familiilor acestora, care își exprimă recunoștința față de profesionalismul dovedit de medicul chirurg Mihai Ionac și de echipa medicală a cărei activitate acesta o coordonează.

„Am fost pacient al clinicii și datorez viața acestor oameni minunați, o adevărată echipă de profesioniști, având în frunte pe dl.prof. dr. Mihai Ionac, despre care nu am cuvinte să-mi exprim recunoștința, demonstrând că se poate și în Româ, ceea ce probabil deranjează pe mulți…”, este menționat în mesajul unui fost pacient.

Cunosc valoarea medicilor din această clinică. Asemenea performanțe nu se ating dormind! Mă înclin, după o carieră medicală de o viață, în fața majorității medicilor, dar în mod special în fața chirurgilor de performanță. Nimeni nu poate lua locul unui mare specialist, care a demonstrat. Dacă sunt fapte de corupție ele trebuiesc judecate cu decență, fără a compromite cariera unor oameni care și-au sacrificat viața! Care e prețul vieții unui chirurg?”, se arată într-un alt mesaj.

Din solidaritate cu colegii nevoiți, ca și mine, să ne adaptăm activitatea medicală într-un sistem medical în colaps, fără dotare, fără protocoale, fără respect și protecție”, își argumentează un alt medic opțiunea de a semna textul petiției.

În vreme ce un alt reprezentant al sistemului medical precizează că a semnat „în semn de protest pentru starea de subdezvoltare a rețelei de cardiologie și chirurgie cardiovasculară, de care politicienii noștri sunt responsabili, dar pentru care nu se consideră necesar a fi trași la răspundere”.

La sfârşitul săptămânii trecute, la sediul Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara şi la locuinţa lui Mihai Ionac, au avut loc percheziţii, chirurgul timişorean fiind cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, suspectat de luare de mită.

Print Friendly, PDF & Email