Pet Hope a prevenit abandonarea pe străzile Timişoarei a câtorva sute de pui de câine şi de pisică

În urma campaniei „5 lei pentru sterilizări gratuite"

Pisica la veterinarÎn urma campaniei „5 lei pentru sterilizări gratuite”, asociația Pet Hope a reușit să sterilizeze câteva zeci de animale, câini şi pisici, aflate în situații de risc, şi, astfel, să prevină aruncarea în stradă a câtorva sute de pui.

 

Pet Hope Timișoara anunţă că, după campania „5 lei pentru sterilizări gratuite”, a adunat 5.596 de lei, din donațiile a peste 100 de persoane. Bani cu care a reuşit să sterilizeze 37 de câini și 14 pisici aflate în situații de risc, prioritate având femelele, în special cele care se împerecheaseră deja. „În medie, la fiecare tură de gestație, o femelă naște şase pui, așadar un simplu calcul ne arată că, prin cele 38 de sterilizări efectuate femelelor, Pet Hope a prevenit pe termen foarte scurt, aruncarea pe stradă a peste 200 de pui”, transmit, printr-un comunicat, reprezentanţii Pet Hope Timişoara.

Aceştia le mulţumesc persoanelor care au donat bani în cadrul campaniei și medicilor veterinari care au ales să ajute comunitatea, prin oferirea unor prețuri reduse la sterilizarea animalelor – dr. Mihai Drugă şi dr. Adrian Guiu de la cabinetul Maxivet, care au realizat 28 de sterilizări, dr. Mihai Sârbu şi echipa sa de la cabinetul CMV Bolte Simion, care au făcut 17 sterilizări, dr. Iulia Milin şi echipa ei de la cabinetul Duovet, cu patru sterilizări, dr. Silviu Drăghici, de la cabinetul Silunivet, şi dr. Cristian Popa, de la cabinetul Animals Med, care au realizat, fiecare, câte o sterilizare. „Avem medici veterinari foarte buni în Timișoara, care pe lângă faptul că sunt profesioniști de excepție au înțeles două lucruri vitale pentru stoparea fenomenului animalelor fără stăpân: există stăpâni care sigur nu își vor steriliza animalele fără intervenţia noastră şi nu putem să stăm nepăsători şi să ne uităm cum străzile oraşului se umplu de pui nedoriţi, iar în al doilea rând, doar un efort comun, al asociațiilor împreună cu veterinarii, cu Poliția și cu Primăria poate diminua numărul de animale abandonate pe stradă”, spune Alina Văcaru, managerul Asociației Pet Hope și coordonator al campaniei „5 lei pentru sterilizări gratuite”.

campania 5 lei sterilizari pet hopeDin cele 51 de animale sterilizate gratuit, pentru 41 a fost asigurat transport din bugetul Pet Hope, deoarece stăpânii nu aveau cum să aducă animalele la cabinetul veterinar. Pentru zece animale a fost asigurată chiar și cazare post-operatorie, acolo unde condiţiile de trai al animalului nu permiteau o recuperare corectă din punct de vedere medical.

Reprezentanţii Pet Hop mai spun că preţul unei sterilizări la câini a fost între 95 și 200 de lei, iar la pisici, între 55 și 80 de lei, preţul oscilând în funcţie de sexul animalului.

Alina Văcaru adaugă că, dincolo de strângerea de fonduri și de sterilizările efectuate, campania a fost un bun prilej pentru informarea populaţiei despre ce înseamnă deținerea responsabilă a unui animal de companie. Pe lângă sterilizarea animalelor, mai spune ea, s-au efecutat microcipări și înregistrări în Registrul animalelor de companie, așa cum cere legea. „Am pus mult accent pe transparență și corectitudine, am dat chitanță pentru fiecare sumă primită, oricât de mică, și am acordat mare atenție selecţiei cazurilor, ţinând cont în primul rând de gradul de risc de ajunge sursă de pui nedoriţi”, mai spune Alina Văcaru, managerul Pet Hope.

Fiecare animal sterilizat în campania derulată de Pet Hope are poză, o scurtă descriere care motivează selecţia acestuia în campanie și bonul atașat, informațiile pot fi accesate pe site-ul sau pe pagina de Facebook a asociației”, adaugă reprezentanţii Pet Hope.

Campania „5 lei pentru sterilizări gratuite” a fost inițiată pe grupul online de Protecție a Animalelor Timiș și este derulată prin rotație de către asociațiile din Timișoara. Asociaţia Animal Care Team Timişoara va prelua a patra etapă a campaniei, care începe cu strângerea de fonduri din 1 septembrie, când timișorenii vor putea dona din nou pentru sterilizarea cât mai multor animale care se înmulțesc necontrolat.

Print Friendly, PDF & Email