Peste un milion de euro pentru doctoranzii de la Universitatea de Vest din Timișoara

Universitatea de Vest Timisoara Foto EyeintheskyUniversitatea de Vest din Timișoara a obținut o finanțare de peste 1.100.000 de euro pentru acordarea de burse doctoranzilor săi. Clasându-se, astfel, pe primul loc în România într-o competiție de proiecte pe fonduri europene.

 

Competiția în care Universitatea de Vest din Timișoara s-a clasat pe primul loc s-a dat între toate universitățile din țară organizatoare de studii doctorale. În urma acesteia, 140 de cercetători, dintre care 70 de la UVT, vor beneficia de burse doctorale în valoare de 1.800 de lei, pe o perioadă de șase luni, în cadrul proiectului „Cercetări doctorale multidisciplinare competitive pe plan european” (CDocMD). Un proiect care are ca parteneri Universitatea din București și Universitatea „Babeș Bolyai”, din Cluj-Napoca.

Dincolo de bursă, aceștia vor beneficia de stagii de cercetare în țări membre al Uniunii Europene, de decontarea participării la conferințe științifice internaționale și de cursuri pentru dezvoltarea aptitudinilor și competențelor de cercetare, anunţă, printr-un comunicat trimis redacţiei, Universitatea de Vest din Timişoara. În cadrul proiectului vor fi premiați acei doctoranzi care obțin cele mai bune rezultate în cercetare. Totodată, va fi organizată și o conferință comună a doctoranzilor de la universitățile partenere.

Este greu să rămâi competitiv pe plan european fără o finanțare pe măsură. Avem șansa fondurilor comunitare pentru a echilibra balanța, astfel că foarte mulți doctoranzi ai noștri au posibilitatea să lucreze în condiții similare cu specialiști din universități de renume pe plan internațional. Prin acest proiect și celelalte similare, tinerii au acces la material științific de ultim moment, participă la conferințe internaționale și pot produce rezultate de impact în cercetările lor”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

În prezent, UVT mai are în derulare un alt proiect pentru studiile doctorale, în valoare de trei milioane de euro, şi se mai află în parteneriat în șase proiecte similare.

Print Friendly, PDF & Email