Peşte transportat ilegal, confiscat de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din Oraviţa au confiscat o sută de kilograme de peşte braconat. Ceea ce a dus la deschiderea unui dosar penal.

Salau capturat de Politia de FrontieraPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravi­ţa au descoperit zilele acestea100 de kilograme de peşte deţinut şi trans­portat ilegal de către două persoane, în zona de frontieră. La Grădinari, în Caraş-Severin, poliţiştii de frontieră din Oraviţa au oprit la control un auto­­turism la volanul căruia se afla R. Hel­muth, în vârstă de 58 ani, iar pe scau­nul din dreapta, D. Gheorghe, în vârstă de 62 ani, ambii din Caraş-Severin. Mihaela Leş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, spune că, la controlul efectuat asupra maşi­nii, s-a descoperit o cantitate mare de peşte (somn, plătică, şalău, ştiucă şi caras), pentru care cei doi nu au putut prezen­ta documente legale de prove­nienţă. Prin urmare, celor doi le-au fost întoc­mite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru de­ţinere, trans­port sau comercializare fără documen­te legale a peştelui, icre­lor ori produ­selor din peşte obţi­nute din pescuit.

Peştele, în valoare de 2.000 de lei, a fost confiscat de oamenii legii, fiind predat unei societăţi comerciale de profil.

Print Friendly, PDF & Email