Peste o mie de timişoreni au protestat sub motto-ul „Revoluţia continuă”

Peste 1.000 de persoane s-au aflat în seara de 19 decembrie, în stradă la Timișoara, protestând faţă de modificările Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, promovate de PSD+ALDE şi UDMR.

 

Având la ei drapele şi vuvuzele, Din centrul Timişoarei coloana de manifestanţi a plecat spre Palatul Dicasterial, unde se află sediile instanţelor de judecată și ale parchetelor şi unde au scandat „Cinste lor, magistraţilor”, apoi s-au îndreptat spre Complexul Studenţesc, unde lui s-au alăturat alte sute de tineri. Mottoul organizatorilor pentru protestul de marţi seară a fost „Revoluţia continuă”.

S-au scandat lozinci antiguvernamentale: „PSD ciuma roşie”, „Nu vă fie frică, Liviu Dragnea pică” şi „Nici Tăriceanu nu va prinde anul”, „Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi”, „Unitate”, „Rezistăm, nu cedăm”, „Ieşiţi din casă dacă vă pasă”, „Nu staţi la ferestre, haideţi la proteste”, „Nu staţi la căldură, şi pe voi vă fură”, „Justiţie, nu corupţie”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, „DNA să vină să vă ia”, „Uniţi, salvăm toată România”.

„Aceste modificări nu trebuie să fie aduse Codului Penal şi Codului de Procedură Penală. Parlamentarii se bazează tocmai pe faptul că suntem în prag de sărbători şi că nu vom ieşi în stradă. Trebuie să le arătăm că nu renunţăm, până când nu vor retrage aceste modificări”, au declarat, citaţi de Agerpres, organizatorii protestului.

„Nu voiam să plec din România, pentru că apreciez sistemul de educaţie de aici, dar nu vreau să trăiesc într-un stat condus de hoţi, iar dacă lucrurile vor continua aşa, voi pleca din ţară cu prima ocazie”, spunea un student IT-ist, fost olimpic internaţional de aur din Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email