Peste o mie de studenţi au format un lanţ uman la inaugurarea Bibliotecii Politehnicii din Timişoara

Lant uman la Biblioteca PolitehnicaNoua clădire a Bibliotecii Universităţii Politehnica din Timişoara a fost inaugurată miercuri, după o investiţie de 11,4 milioane de euro de la bugetul de stat, iar peste o mie de studenţi au format un lanţ uman de la vechiul sediu la cel nou şi au transmis din mână în mână ultimele o sută de volume.

 

1.070 de studenţi de la toate cele zece facultăţi ale Universităţii Politehnica din Timişoara au format un lanţ uman pe un traseu de un kilometru, prin centrul oraşului, pentru a transmite, din mână în mână, ultimele o sută de volume din vechea bibliotecă a universităţii la cea nouă, care a fost inaugurată miercuri, anunţă Mediafax.

Ultima carte transmisă de studenţi datează din anul 1914 şi este semnată de Traian Lalescu, primul rector al Universităţii Politehnica din Timişoara, şi de profesori de la universitate.

Mutarea celor aproximativ 700.000 de exemplare câte numără, în total, Biblioteca Universităţii Politehnica din Timişoara, a durat aproximativ şase luni şi a fost făcută cu camioanele.

Am investit peste 11 milioane de euro şi ne apropiem de final. Astăzi (miercuri – n.r.) am deschis partea de bibliotecă, dar sperăm, cu sprijinul autorităţilor, să fie funcţională întreaga clădire anul viitor. Avem şi un amfiteatru excepţional, cu spaţii de transfer tehnologic care dă bine pentru o şcoală ca Politehnica. Avem aproximativ 700.000 de exemplare, acum s-a adus ultima sută de volume. În total, transferul cărţilor a durat şase luni, zi de zi”, spune rectorul Universităţii Politehnica din Timişoara, prof. univ. dr. Viorel Şerban.

Potrivit acestuia, lucrările la noua clădire a bibliotecii au început în urmă cu opt ani, iar în prezent ea nu este finalizată în totalitate, fiind nevoie de dotări pentru zona unde se vor putea ţine conferinţele.

Biblioteca Universităţii Politehnica din Timişoara are o suprafaţă de 8.400 de metri pătraţi, are două niveluri şi a costat 11,4 milioane de euro, bani ce au provenit din bugetul naţional.

Print Friendly, PDF & Email