Peste 80.000 de măști chirurgicale, trimise în Timiș de Departamentul pentru Situații de Urgență

Peste 80.000 de măști chirurgicale cu trei pliuri vor ajunge astăzi în Timiș și vor fi distribuite medicilor de familie și centrelor de îngrijire a persoanelor vârstnice, anunță Prefectura Timiș.

 

Departamentul pentru Situații de Urgență trimite în țară 4.150.000 de măști chirurgicale cu trei pliuri, primite de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ca donație. Măștile sunt destinate personalului din asistența medicală primară, din asistența socială pentru persoane vârstnice, precum și din instituțiile și structurile al căror personal vine în contact cu persoane care prezintă risc major de a fi infectați cu Covid-19.

Pentru Timiș vor fi distribuite 80.000 de măști chirurgicale: 41.600 vor ajunge la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș, iar 40.950 la Direcția de Asistență Socială și Protecția Drepturilor Copilului Timiș, transmite Prefectura Timiș.

Măștile chirurgicale vin în sprijinul protejării activității medicilor de familie și personalului din centrele de îngrijire pentru persoane vârstnice și pentru bolnavii cronici.

Print Friendly, PDF & Email