Peste 8.500 de persoane, imunizate la a doua ediţie a Maratonului Vaccinării de la Timişoara

Sursă foto: RoVaccinare

Peste 8.500 de persoane au fost imunizate în cadrul celei de-a doua ediţii a Maratonului Vaccinării, care s-a desfăşurat în weekend, la Timişoara, potrivit Agerpres.

 

Medicul Dorel Săndesc, preşedintele Asociaţiei pentru ATI „Aurel Mogoşeanu” Timişoara, iniţiator al Maratonului vaccinării, declară, citat de Agerpres, că în acest weekend au fost iniţiate 25 de astfel de centre în ţară: „Aceasta înseamnă că noi am reuşit să resuscităm spiritul pro vaccinare. Cel mai important a fost mesajul pe care l-am transmis comunităţii şi ţării, anume faptul că corpul medical are un spirit de solidaritate de voluntariat extraordinar. Mii de oameni din toată ţara, medici, asistenţi studenţi au venit în puţinul lor timp liber, după peste un an de muncă extraordinar de greu şi de tensiune, să lucreze voluntari pentru concetăţenii lor.”

Acesta a mai amintit că noutăţile acestei ediţii a Maratonului Vaccinării au constat în deplasarea la domiciliile persoanelor nedeplasabile şi cazurilor sociale, pentru imunizare, imunizarea unui grup de imigranţi şi al altuia de deţinuţi, dar şi organizarea unui screening populaţional, care şi-a dovedit utilitatea, mai multor persoane fiindu-le depistat probleme de sănătate.

Foto: Alin Zelenco

Coordonatorul centrului de vaccinare de la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara, Georgiana Bobouţeanu, declară că au fost vaccinate 8.540  de persoane (faţă de 6.772 în prima ediţie), dintre care 585 au făcut acum prima doză, 300 au ales să facă rapelul în altă parte, iar 1.233 de persoane au fost imunizate acum cu serul Johnson&Johnson. În total, 1.818 persoane noi au fost vaccinate la această ediţie.

Dorel Săndesc a adăugat că renunţarea la programarea electronică a dat posibilitatea creşterii numărului celor care au venit să se vaccineze, iar înregistrarea celor vaccinaţi în timpul maratonului, în Registrul informatic naţional de vaccinare a fost sprijinită acum de STS, care a avut aici un reprezentant permanent pentru rezolvarea în cel mai scurt timp a problemelor apărute.

Ilie Stepan şi Dorel Săndesc. Foto: Alin Zelenco

Oamenii care au venit la CRAFT pentru vaccinare au beneficiat de un program artistic deschis de Ilie Stepan şi Horea Crişovan, care au interpretat mai ales piese clasice, la un nivel acustic adecvat şi de o expoziţie de artă, cu exponate de la Muzeul Naţional al Banatului Banatului şi de la Muzeul Naţional de Artă Timişoara. În premieră, Muzeul de Artă Timişoara a expus colecţia de fotografie de artă a fostului fotograf şi muzeograf Liviu Tulbure, răpus, la începutul anului, de covid.

Print Friendly, PDF & Email