Peste 7000 de persoane la protestul împotriva proiectelor privind grațierea și amnistia, de la Timişoara

Mai mult de 7000 de manifestanți au protestat, duminică seara, la Timișoara, împotriva proiectelor de ordonanță din domeniul justiției, acesta fiind cel de-al treilea miting pe această temă, din ultimele două săptămâni.

 

Duminică seara, timişorenii au ieşit în stradă pentru a treia oară, pentru a-și exprima nemulțumirea față de cele două ordonanțe de urgenţă privind graţierea colectivă şi amnistia unor fapte penale, pregătite de Guvernul Grindeanu.

În jurul orei 17, în fața Operei din Timișoara erau peste 2.000 de persoane care afișau pancarte cu mesaje precum  „Învăţământul piere, Guvernul vrea graţiere” sau „În democraţie, hoţii stau la puşcărie”.

Tot după-amiază, Marilena Mihăilescu, studenta din Timișoara care a compus recent Balada lui Dragnea, a venit la protest cu chitara și a interpretat live melodia.

La fel ca și la acțiunea din 22 ianuarie, în jurul orei 19, protestatarii au pornit în marș spre sediul DNATimișoara și spre Palatul Administrativ, unde sunt sediile Prefecturii şi Consiliului Judeţean Timiş. Coloana de manifestanți s-a întins pe zeci de metri, iar, pe drum, participanții, au scandat mesaje precum “Timișoara cere, fără grațiere” și “Ieșiți din casă dacă vă pasă”, „DNA să vină să vă ia”.

Ulterior, în jurul orei 20, manifestanții au revenit în Piața Operei, unde s-a estimat o de peste 7.000 de persoane. Protestatarii au purtat pancarte cu inscripțiile „Dreptate nu imunitate”, „Vă rugăm să ne scuzați, nu producem cât furați”, „În democrație hoții stau la pușcărie”, „Vrem democrație fără amnistie”, „Penalii la pușcărie”, „Spunem nu amnistiei și grațierii”, au cerut demisia Guvernului Grindeanu și au scandat împotriva premierului Sorin Grindeanu, a ministrului Justiției, Florin Iordache, a liderului PSD, Liviu Dragnea, și a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea.

Şi acest protest s-a încheiat fără incidente. Reprezentanţii organizatorului acestui eveniment, Timişoara Civică, au mulţumit Poliţiei Timiş, Jandarmeriei Timișoara şi Poliției Locale Timișoara, pentru corectitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă, şi au anunţat se vor reîntâlni la un protest programat pentru duminica viitoare, dacă nu vor interveni alte situații care să-i determine să se reunească mai devreme.

Print Friendly, PDF & Email