Peste 70% dintre angajații Universităţii de Vest din Timişoara vor să fie vaccinaţi anti-covid

Foto: UVT

În ansamblul reacțiilor venite din comunitățile academice ale universităților românești, procentul reacțiilor pro-vaccinare în comunitatea academică din Universitatea de Vest din Timișoara este situat la o cotă de favorabilitate foarte bună, peste 70% dintre angajații UVT dorind să fie cuprinși în campania de vaccinare pentru Sars-Cov-2, anunţă oficialii universităţii.

 

„Datorită acestei poziții legitime pro-vaccinare, exprimată fără dubii de către comunitatea academică din UVT, dar și pentru că nivelul de favorabilitate general pentru campania de vaccinare împotiva covid-19 este încă situat la cote reduse în societate, Universitatea de Vest din Timișoara își asumă responsabilitatea pe care o are în comunitatea locală și în societate promovând un categoric mesaj pro-vaccinare”, transmit reprezentanţii UVT.

Iniţiatorii campaniei UVT pro-vaccinare avertizează că zvonurile, slaba informare, incertitudinea și orizontul scăzut al cunoștințelor științifice și al gândirii critice conduc la o situație dezavantajoasă, în care segmente apreciabile din populația generală, și chiar din segmentele de persoane aparținând grupelor de risc, nu înțeleg eficiența demonstrată a vaccinării: „Acest fenomen al unei înțelegeri eronate a libertății de opțiune în administrarea vaccinului împotriva Sars-Cov-2 a dus la un fapt periculos pentru viitorul nostru imediat, mai ales a celor din sectorul sensibil al învățământului. Estimările arată că procentul celor care intenționează să se vaccineze, din segmentul angajaților sectorului preuniversitar, este situat la sub 50%, iar procentul în cazul angajaților din universități nu trece de 60%. Sunt cifre care ne îngrijorează pe toți, pentru că dacă dascălii și universitarii nu înțeleg eficiența individuală și comunitară a vaccinării, atunci este destul de greu să vorbim despre un exemplu al celui de la catedră dat noilor generații.”

Începând de azi, 20 ianuarie, prin canalele de comunicare social media și prin comunicarea online, UVT derulează campania „Revenim la normalitate!”. Prima producție a acestei campanii, realizată de către televiziunea UVT-Tv, cuprinde mesajul profesoarei Adriana Babeți, scriitoare și editoare binecunoscută, premiată în 2020 cu titlul de Cavaler al Protecției Sănătății Publice, ca recunoaștere a implicării sale de excepție în promovarea măsurilor de siguranță împortiva pandemiei.

Metodele învățământului online și-au dovedit limitele. Imunizarea colectivă este cea mai sigură soluție pentru revenirea în spațiile școlilor și universităților. Vaccinul împotriva covid-19 administrat în România este sigur. Și eu mă vaccinez”, transmite rectorul UVT, prof. univ. Marilen Pirtea.

În campania UVT pro-vaccinare sunt implicate personalități și reprezentanți ai partenerilor instituționali ai Universității de Vest din Timișoara, care au găsit necesar să transmită public un mesaj de încredere în știință, în medicină și biologie, în instituțiile statului, în Comunitatea Europeană, care împreună garantează că vaccinarea este sigură și că ne va feri de pericolele unei prelungiri a crizei pandemice.

Print Friendly, PDF & Email