Peste 7 milioane de lei din partea Patriarhiei Române pentru ajutorarea celor afectați de pandemie

Biserica Ortodoxă Română anunță că a desfășurat acțiuni filantropice pentru persoanele vulnerabile și a făcut numeroase donații de produse alimentare, igienico-sanitare și aparatură medicală. Valoarea acestora a trecut, deja de șapte milioane de lei.

 

„În contextul pandemiei cu noul coronavirus, Covid-19, şi a instituirii stării de urgenţă naţională, ca urmare a îndemnului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ierarhii, preoţii şi voluntarii din rândul credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române au intensificat acțiunile social-filantropice destinate persoanelor vulnerabile și afectate de pandemie”, anunță, într-un comunicat, Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Astfel, în perioada 30 martie-3 aprilie, prin implicarea directă a centrelor eparhiale, protoieriilor, parohiilor și mănăstirilor, a fost oferit un ajutor financiar și material în cuantum de 3.048.669 lei. Până în prezent, contribuţia totală a Patriarhiei Române la ajutorarea tuturor celor greu încercați de efectele acestei epidemii se ridică la 7.153.671 de lei, menționează Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Ajutorul oferit este destinat în mod special persoanelor vârstnice și sărace, bolnave sau cu dizabilități, celor aflați temporar în izolare sau în carantină, dar și unor instituții medicale, și a constat în donația și distribuția de produse alimentare, igienico-sanitare și aparatură medicală.

Print Friendly, PDF & Email