Peste 6,1 milioane lei, din fondurile judeţene, pentru proiecte culturale

Plen Consiliul Judeţean Timiş. Foto: CJ Timiş

Consiliul Judeţean Timiş a aloca un buget de 6.150.000 de lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret, incluse în programul Tim Cultura 2024.

 

Din această sumă de 6.150.000 de lei, proiectelor culturale îi sunt alocaţi 5.750.000 de lei, iar priectelor pentru tineret – 400.000 de lei, anunţă Consiliul Judeţean Timiş.

Persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale, persoanele juridice de drept public ori privat, precum şi organizațiile neguvernamentale de tineret interesate sunt invitate să depună cereri de finanțare nerambursabilă pentru proiecte cultural – artistice şi de tineret cuprinse în programul TimCultura 2024. Cei interesați pot consulta criteriile de eligibilitate și procedura de depunere pe pagina web dedicată programului de finanțare, www.timcultura.cjtimis.ro.

„Avem resursele necesare, specialiști și infrastructură, pentru a susține o viață culturală intensă, așa cum am demonstrat în cadrul Programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii.  Ne dorim în continuare  evenimente care să atingă standardul de excelență artistică, care să valorifice potențialul cultural al județului Timiș și sperăm să avem parte de cât mai multe inițiative menite să sporească oferta culturală”, declară Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Alin Nica. Foto: CJ Timiş

Printre ariile tematice acceptate pentru finanţare se numără: artele spectacolului, patrimoniul cultural, artele vizuale, educația prin cultură și cultură prin educație, proiecte editoriale și literare, fonduri de mobilitate, formare profesională, educație, educație în sănătate, mediu, incluziune socială sau valorizarea spațiului DKMT.

Solicitările de finanțare pot fi depuse până la data de 8 martie, la ora 14, la Registratura Consiliului Județean Timiș, de pe b-dul Revoluției din 1989, nr. 17, Timișoara, în format letric și pe stick, ori pot fi încărcate pe Platforma de interoperabilitate pentru interacțiunea digitală cu beneficiarii Consiliului Județean Timiș, www.e-timis.ro, dar numai de către solicitanți care anterior își vor crea un cont pe această platformă.

Selecția și evaluarea acestora vor avea loc în perioada  22 – 25 martie, iar rezultatul final va fi afișat pe site-ul CJ Timiş, în 2 aprilie.

Print Friendly, PDF & Email