Peste 550 de candidaţi pe 724 de locuri la examenul de rezidenţiat de la Timişoara

Cei mai mulţi sunt înscrişi la Medicină

Un număr de 552 de absolvenţi de Medicină s-au înscris pentru cele 724 de locuri disponibile la examenul de rezidenţiat care se va desfăşura, duminică, la Timişoara.

Medici rezidentiProrectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş”, din Timişoara, Andrei Motoc, declară, citat de Mediafax, că număr de 552 de absolvenţi de Medicină s-au înscris pentru a susţine, la Timişoara, examenul de rezidenţiat.

Potrivit sursei citate, 448 de candidaţi sunt înscrişi la specialitatea Medicină, 93, la Medicină Dentară şi 11, la Farmacie. Pentru specializarea Medicină sunt 362 de locuri, din care 315 sunt în judeţul Timiş şi 47 sunt în judeţul Arad. La Medicină Dentară sunt 35 de locuri alocate, iar la Farmacie sunt doar cinci.

O comisie formată din profesori ai U.M.F. se va afla într-un spaţiu secretizat, de unde nu va mai putea comunica cu exteriorul, începând de miercuri şi până duminică, după începerea exemenului, comisia având misiunea de a elabora subiectele de la rezidenţiat.

Examenul va începe, duminică, la ora 10 şi se va desfăşura la fel ca anul trecut. O primă corectare a lucrărilor se va face chiar în sala de examen, după predarea lucrărilor, astfel că fiecare candidat va afla câte puncte a reuşit să obţină.

Lucrările vor fi apoi recorectate, iar rezultatul final va fi afişat atât pe pagina de internet a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş”, din Timişoara, cât şi la avizierele universităţii, până cel târziu în 24 noiembrie, când va fi făcută şi repartiţia candidaţilor.

Concursul de rezidenţiat de anul acesta se desfăşoară în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. La nivel naţional au fost scoase la concurs 3.026 de locuri şi s-au înscris 5.102 absolvenţi.

Print Friendly, PDF & Email