Peste 50.000 de lei, din Fondul de rezervă, alocaţi Timişoarei pentru alimentarea cu energie termică

Guvernul a aprobat, pentru 31 de orașe, alocarea de bani din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru asigurarea continuității serviciului public de alimentare cu energie termică, în sistem centralizat. Timişoara a primit cea mai mare sumă: 53.819 lei. Banii nou rezolva însă problema Colterm.

 

Executivul a aprobat, în ședinta de guvern din 11 noiembrie, alocarea a 310.426.000 de lei pentru 31 de oraşe, în funcție de solicitările acestora înregistrate la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Asigurăm continuitatea furnizării de energie termică în localități. Am asigurat resursele financiare necesare pentru acoperirea facturilor datorate către furnizori de autoritățile locale”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

Alocarea de fonduri s-a făcut în baza cererilor adresate de Prefecturi Guvernului, după ce premierul Florin Cîțu a solicitat tuturor Prefecturilor să trimită necesarul sumelor pentru plata cheltuielilor curente și de capital la nivelul ordonatorilor principali de credite ai bugetelor locale.

Primarul Dominic Fritz mulţumeşte Guvernului şi transmite că suma de 53.819 lei alocată Timişoarei va fi utilizată exclusiv pentru plata energiei termice până la sfârșitul acestui an, „astfel încât școlile, spitalele, cetățenii conectați la Colterm să aibă apă caldă și căldură și precizez acest lucru pentru a opri orice alte speculații”.

Preşedintele Consiliului Judeean Timiş, Alin Nica, afirmă că alocarea acestei sume pentru Timişoara este un gest corect și un răspuns la solicitările făcute de el, de subprefectul Ovidiu Drăgănescu și de primarul Dominic Fritz. „Desigur, suma alocată nu rezolvă problema Colterm. În continuare, mă aștept ca administrația din Timișoara să vină cu soluții pe termen lung pentru această problemă extrem de gravă. Sumele din fondul de rezervă și ajutoarele de urgență nu pot suplini absența unor măsuri concrete de rezolvare a situației Colterm. Categoric, în acest moment, prioritatea absolută este asigurarea căldurii și a apei calde pentru abonații Colterm”, declară Alin Nica.

Acesta se întreabă „cât de corecte au fost atacurile, de multe ori suburbane, la adresa premierului Cîțu venite din partea liderilor USR. Premierul care a fost făcut în toate felurile a acordat astăzi Timișoarei cea mai mare sumă din fondul de rezervă dintre cele 31 de orașe din țară care au solicitat acest sprijin.”

Print Friendly, PDF & Email