Peste 5 milioane de lei, pentru cinci microîntreprinderi din Arad și Timiș

SUrsă foto: Caelea Europeană

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat primele contracte de finanțare a unor întreprinderi private prin Programul Regional Vest. Este vorba de cinci microîntreprinderi ce vor beneficia de finanțare prin Prioritatea 1 – Regiune inovatoare și competitivă, în urma apelului dedicat microîntreprinderilor, lansat anul trecut.

 

Astfel, peste 1,66 milioane de lei, dintre care 877.000 de lei fonduri nerambursabile, vor fi investiți în societatea timișoreană Palhause SRL, specializată în fabricarea mobilei, care își va dezvolta în acest fel capacitatea de producție existentă pentru operațiunile de prelucrare a plăcilor din pal și mdf; și va genera două noi locuri de muncă.

Alți aproape 1,5 milioane de lei, dintre care 889.000 de lei – valoare nerambursabilă, vor fi investiți într-o societate din Lipova, județul Arad. Werkland Tools SRL, specializată în industria prelucratoare, își va extinde capacitatea de producție a pânzelor panglică, de circular și a fierăstraielor cu bandă la comandă și va crea un nou loc de muncă.

Societatea Ami Trade, din Timișoara, specializată în fabricarea componentelor electronice pentru calculatoare, va investi aproape 1,4 milioane de lei (dintre care 650.000 de lei fonduri nerambursabile) în achiziția unei noi linii de producție, mai performantă și cu un consum mai mic de energie, ceea ce permite crearea unui nou loc de muncă destinat activității operaționale.

Tot la Timișoara, Codrea Medical Center SRL, societate specializată în servicii de asistență stomatologică, va beneficia de o investiție de aproape 600.000 de lei (386.000 de lei – fonduri nerambursabile), pentru achiziția de echipamente noi, performante, tehnologizate, care contribuie la reducerea consumului de energie. Și aici va fi creat un nou loc de muncă.

Iar la Arad, societatea Start SRL își va moderniza biroul de arhitectură, prin achiziția de echipamente și software profesional și inovator, cu ajutorul unei investiții de aproape 470.000 de lei, dintre care 260.000 de lei – fonduri nerambursabile. Investiția va genera și aici un nou loc de muncă.

Conform contractelor de finanțare, toate cele cinci proiecte urmează să fie implementate până în primăvara anului viitor.

Prin Programul Regional Vest, ne angajăm ferm să sprijinim dezvoltarea și inovarea în mediul privat din regiunea noastră. Investițiile în companiile locale nu numai că stimulează creșterea economică, dar și asigură că rămânem competitivi pe piața globală. Suntem mândri să vedem că aceste prime investiții vor contribui la crearea de locuri de muncă și la consolidarea poziției noastre în calitate de regiune inovatoare și competitivă”, declară Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.

Componenta destinată microîntreprinderilor din domeniile producției și serviciilor, reamintesc oficialii ADR Vest, a beneficiat de un buget total de 36,33 milioane de euro, prin Programul Regional Vest. Totodată, IMM-urile din Regiunea Vest vor putea aplica pentru fonduri totale de 41,25 milioane de euro, prin apelul destinat IMM-urilor. În acest caz, depunerea proiectelor se va face în perioada 1 – 31 august.

 

Print Friendly, PDF & Email